Κολοκυθόπιτα ξεσκέπαστη
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για κολοκυθόπιτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η παραπάνω ποσότητες είναι ενδεικτικές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο ή λιγότερο κολοκύθι ή τυρί. Ταιριάζει πολύ και το κεφαλοτύρι σε συνδυασμό με τα παραπάνω τυριά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε το κολοκύθι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα βάζουμε σε ενα τηγάνι με λίγο λάδι, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά απο το κολοκύθι και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
-
2
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα άλλο δοχείο και τα προσθέτουμε στο μείγμα του κολοκυθιού, μαζί με τα τυριά, το αλάτι, το πιπέρι και το δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
-
3
Σε ένα μικρό στρογγυλό ταψί (εγώ χρησιμοποιώ ταψί Νο28) στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας αφού πρώτα εχουμε βουτυρώσει το πάτο του ταψιού. Με ενα μαχαίρι αφαιρούμε τις γωνίες της σφολιάτας που προεξέχουν, η σφολιάτα πρέπει να καλύπτει τα πλαινά του ταψιού.
-
4
Βάζουμε το μείγμα του κολοκυθιού πάνω στη σφολιάτα, γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν και τις βουτυρώνουμε. Πασπαλίζουμε με τη τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο με αέρα για 45 περίπου λεπτά, ή μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια