neni771
neni771 @cook_8498615

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για κολοκυθόπιτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η παραπάνω ποσότητες είναι ενδεικτικές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο ή λιγότερο κολοκύθι ή τυρί. Ταιριάζει πολύ και το κεφαλοτύρι σε συνδυασμό με τα παραπάνω τυριά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 φύλλο σφολιάτας
  2. 500 γρ. κολοκύθι
  3. 1 μέτριο κρεμμύδι
  4. 1 σκελίδα σκόρδο
  5. λίγο λάδι
  6. 100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  7. 50 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
  8. αλάτι
  9. δυόσμο (προαιρετικά)
  10. λίγη τριμμένη φρυγανιά για την επιφάνεια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε το κολοκύθι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα βάζουμε σε ενα τηγάνι με λίγο λάδι, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά απο το κολοκύθι και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

  2. 2

    Χτυπάμε τα αυγά σε ένα άλλο δοχείο και τα προσθέτουμε στο μείγμα του κολοκυθιού, μαζί με τα τυριά, το αλάτι, το πιπέρι και το δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

  3. 3

    Σε ένα μικρό στρογγυλό ταψί (εγώ χρησιμοποιώ ταψί Νο28) στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας αφού πρώτα εχουμε βουτυρώσει το πάτο του ταψιού. Με ενα μαχαίρι αφαιρούμε τις γωνίες της σφολιάτας που προεξέχουν, η σφολιάτα πρέπει να καλύπτει τα πλαινά του ταψιού.

  4. 4

    Βάζουμε το μείγμα του κολοκυθιού πάνω στη σφολιάτα, γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν και τις βουτυρώνουμε. Πασπαλίζουμε με τη τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο με αέρα για 45 περίπου λεπτά, ή μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Popaki8
Popaki8 @popirous
Νενη μου καλημερα! Δοκιμασα την συνταγη σου και ηταν τελεια! Μπραβο!!

Από

neni771
neni771 @cook_8498615
στις