Κολοκυθόπιτα με σιμιγδάλι
Πανεύκολη και πολύ νόστιμη κολοκυθόπιτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ρύζι πάει συνήθως με την κίτρινη κολοκύθα. Χωρίς το ρύζι μπορείτε να το εφαρμόσετε με ένα κιλό κολοκυθάκια τριμμένα ή επιπλέον την ίδια συνταγή με βασικό συστατικό το σπανάκι ή το πράσο ή το κουνουπίδι αντί την κολοκύθα, αντικαθιστώντας μόνο σε αυτά την 1 κούπα γάλα με 1 κούπα γιαούρτι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε τα κομμάτια της κίτρινης κολοκύθας.
-
2
Ετοιμάζουμε το ρύζιΤο αφήνουμε να μουλιάσει σε νερό ή εναλλακτικά τρίβουμε την κολοκύθα από το προηγούμενο βράδυ και αφήνουμε το ρύζι να μουλιάσει εκεί, από τους χυμούς της. Ύστερα τρίβουμε το ρύζι λίγο με τα χέρια και το ανακατεύουμε με την κολοκύθα.
-
3
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το σιμιγδάλι, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα.
-
4
Στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι για να πάρει κρούστα.
-
5
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς.
Σχόλια (3)