κύρια φωτογραφία συνταγής Κολοκυθόπιτα της Angie
angel29476
angel29476 @cook_8452660
,

Κολοκυθόπιτα με αυγά πληγούρι και καρότα... γινεται απίστευτα ελαφριά και νόστιμη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν σας βγει πολύ αραιό το μίγμα ξαναβάλτε το στην φωτιά για λιγα λεπτά ακόμη για να πήξει λιγάκι. Μαϊντανό και άνιθο προσθέτετε κατά βούληση. Δίνουν άρωμα και γεύση στην γέμιση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
περίπου 8 άτομα
  1. 6 κολοκυθάκια χοντροτριμένα
  2. 1 κρεμμύδι μεγάλο
  3. 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  4. 2-3 καρότα τριμμένα
  5. 2 φλιτζ. καφέ πλιγούρι
  6. μαϊντανός, άνιθος, αλάτι, πιπέρι
  7. 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  8. 1 μπουκάλι Σουρωτή ή σόδα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χοντροκόβουμε κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε.

  2. 2

    Βάζουμε τα (χοντροτριμμένα) κολοκυθάκια και καρότα μαζί με τον άνιθο και μαϊντανό με λίγο νερό.

  3. 3

    Αφού βράσουνε βγάζουμε από φωτιά και ρίχνουμε το πληγούρι.

  4. 4

    Προσθέτουμε αυγά, το εβαπορέ, το αλεύρι και αλάτι-πιπέρι.

  5. 5

    Λαδώνουμε ταψί (μετρίου μεγέθους).

  6. 6

    Βάζουμε στο ταψί 4 φύλλα λαδωμένα.

  7. 7

    Απλώνουμε το 1/3 της γέμισης.

  8. 8

    Βάζουμε άλλα 2 φύλλα.

  9. 9

    Μετά άλλο 1/3.

  10. 10

    Άλλα 2 φύλλα και μετά άλλο 1/3.

  11. 11

    Από πάνω τα τελευταία 4 φύλλα.

  12. 12

    Και στο τέλος ρίχνουμε την σουρωτή στην πίτα και την βάζουμε στο ταψί.

  13. 13

    Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια

dcroula
dcroula @Roula1505
Αλλιώτικη γεύση, πιο χορταστική με το πλιγούρι.
Τα κολοκυθάκια και τα καρότα δεν τα έβρασα, τα τσιγάρισα λίγο μαζί με το κρεμμύδι κι έβαλα και λίγη φέτα μέσα.

Από

angel29476
angel29476 @cook_8452660
στις
,