Κολοκυθόπιτα της πλάκας!
Αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Λίγα μυστικά ακόμα
Μια παραλλαγή της συνταγής είναι αντί για φρυγανιά να βάλουμε τραχανά.Τη συνταγή μου την έδωσε η κυρία Ξανθή, οικογενειακή φίλη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε στο ρεντέ τα κολοκυθάκια και τα σωτάρουμε μαζί με τα επόμενα 3 υλικά μέχρι να μαραθούν το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
-
2
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το τυρί, 1 φλιτζάνα του τσαγιού φρυγανιά, αλατοπίπερο και τα μυρωδικά μας κι ανακατεύουμε καλά. Αν το μείγμα μας φαίνεται πολύ υγρό προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμη.
-
3
Απλώνουμε λίγο σπορέλαιο στο ταψί και στρώνουμε από πάνω τριμμένη φρυγανιά, να καλύψουμε καλά τον πάτο μ' ένα σχετικά λεπτό στρώμα.
-
4
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και καλύπτουμε μ' ένα λεπτό στρώμα φρυγανιάς.
-
5
Ψήνουμε στους 180 για 45'.
Σχόλια (10)