Κολοκυθόπιτα του φοιτητή
Μια γευστική και οικονομική πίτα για τους φοιτητές και όχι μόνο!
Λίγα μυστικά ακόμα
σημ.1Υπολογίζουμε το αλεύρι με το μάτι, γι' αυτό προσθέτουμε στην αρχή το 1 φλιτζάνι και ανακατεύουμε. Αν δούμε ότι το μίγμα μας είναι ακόμη νερουλό, τότε προσθέτουμε λίγο ακόμα μέχρι να σφίξει ελάχιστα.
Υλικά
-
2 κολοκυθάκια τριμμένα
-
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
-
2 αυγά
-
1/2 φλιτζ. λάδι
-
200 γρ. φέτα τριμμένη (+ 100 γρ. για πασπάλισμα)
-
1 φλιτζ. αλεύρι (*σημ.1)
-
ρίγανη
-
πιπέρι
-
αλάτι
-
πάπρικα
-
νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα κολοκυθάκια, το γιαούρτι, το λάδι, τη ρίγανη, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
-
2
Χτυπάμε τα αυγά...
-
3
Τα προσθέτουμε στη λεκάνη και ανακατεύουμε καλά.
-
4
Προσθέτουμε τη φέτα...
-
5
Και το αλεύρι...
-
6
Και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ΛΙΓΟ σφιχτό.
-
7
Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα πυρέξ.
-
8
Στρώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα.
-
9
Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με φέτα.
-
10
Τέλος, προσθέτουμε πάπρικα, ραντίζουμε με λάδι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45'.
Σχόλια (4)