κύρια φωτογραφία συνταγής Κολοκυθόπιτα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
  1. φύλλο Για το
  2. 0.5 κιλό αλεύρι
  3. 1 ποτηράκι κρασιού λάδι
  4. 1 σφηνάκι ξύδι
  5. Λίγο αλάτι
  6. χλιαρό νεράκι (όσο πάρει)
  7. Για την γέμιση
  8. 6 τριμμένα κολοκυθάκια
  9. 1,5 κούπα τσαγιού (περίπου) γάλα
  10. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  11. λίγο άνηθο
  12. φέτα τριμμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και το αφήνουμε στην άκρη.

  2. 2

    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τα τριμμένα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας σαν κρεμούλα.

  3. 3

    Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το πιπέρι, το άνηθο, τα αυγά και την φέτα τριμένη.

  4. 4

    Παίρνουμε τα 3/4 περίπου από την ζύμη για το φύλλο και ανοίγουμε το πρώτο το οποίο τοποθετούμε (όχι πολύ μεγάλο) σε βουτυρωμένο ταψάκι.

  5. 5

    Βάζουμε την γέμιση και ανοίγουμε το 2ο φύλλο με το οποίο καλύπτουμε την πιτούλα μας. Βουτυρώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) για περίπου 1 ωρίτσα (με αντιστάσεις, πάνω κάτω)

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

glykoula
glykoula @Harisiro1982
Καλημερα, να ρωτησω :\r\n1) τι φυλλο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε απο το εμποριο που μοιαζει με το δικο σου? \r\n2) περιπου τι νουμερο ταψι πρεπει να χρησιμοποιησουμε?\r\n3) αν δεν βραζουμε το κολοκυθι με το γαλα, απλα βρασουμε το γαλα και βαλουμε λιγο corn flouer και μετα ανακατεψουμε ολα τα υπολοιπα υλικα+ το κολοκυθι, λες να γίνετε?

Από

ASTERI
ASTERI @cook_8449496
στις
,Ελλάδα