Κολοκυθόπιτα

Bαθμολογία: 4.625
       
 
8 ψήφοι
ASTERI, 16.10.07

Περιγραφή

γιάμι...
Κολοκυθόπιτα
photo: Aleksandra

Τι χρειαζόμαστε:

Για το φύλλο:

  • μισό κιλό αλεύρι
  • 1 ποτηράκι κρασιού λάδι
  • 1 σφηνάκι ξύδι
  • Λίγο αλάτι
  • χλιαρό νεράκι (όσο πάρει)


Για την γέμιση:

  • 6 τριμμένα κολοκυθάκια
  • 1,5 κούπα τσαγιού (περίπου) γάλα
  • 4 αυγά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο άνηθο
  • φέτα τριμμένη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με λαχανικά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τα τριμμένα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας σαν κρεμούλα.
  3. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το πιπέρι, το άνηθο, τα αυγά και την φέτα τριμένη.
  4. Παίρνουμε τα 3/4 περίπου από την ζύμη για το φύλλο και ανοίγουμε το πρώτο το οποίο τοποθετούμε (όχι πολύ μεγάλο) σε βουτυρωμένο ταψάκι.
  5. Βάζουμε την γέμιση και ανοίγουμε το 2ο φύλλο με το οποίο καλύπτουμε την πιτούλα μας. Βουτυρώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) για περίπου 1 ωρίτσα (με αντιστάσεις, πάνω κάτω)

Σχετικές συνταγές

    20 Όλα

    #
    Σχόλιο από glykoula, 26-3-09  
    Καλημερα, να ρωτησω :
    1) τι φυλλο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε απο το εμποριο που μοιαζει με το δικο σου?
    2) περιπου τι νουμερο ταψι πρεπει να χρησιμοποιησουμε?
    3) αν δεν βραζουμε το κολοκυθι με το γαλα, απλα βρασουμε το γαλα και βαλουμε λιγο corn flouer και μετα ανακατεψουμε ολα τα υπολοιπα υλικα+ το κολοκυθι, λες να γίνετε?
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη, 26-3-09  
    Φαίνεται πολύ καλή η πίτα σου,αλλά να ρωτήσω αν την κάνεις με πράσινα ή κόκκινα κολοκύθια και αν είναι με πράσινα περίπου τι μέγεθος κολοκύθια χρησιμοποιείς?
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 26-3-09  
    Καλησπέρα glykoula :) :) :)

    1) Ίσως το κρούστας να κάνει ..... ειλικρινά δεν ξέρω ποιο άλλο θα ήταν καλύτερο ..... δεν χρησιμοποιώ ποτέ φύλλα εμπορίου.

    2)Το νούμερο του ταψιού ........... συνήθως χρησιμοποιώ για μικρές πίτες στρογγυλό ταψί μεσαίου μεγέθους ..... περίπου 20 cm.

    3) Γιατί να μην το κάνεις όπως το γράφω;;

    Ελπίζω να σε βοήθησα :-)
    #
    Σχόλιο από glykoula, 26-3-09  
    Asteri δεν εχω προβλημα με την συνταγη σου, ισα-ισα που με δικο μας φυλλο συγουρα θα ειναι ωραιοτερη, απλα δουλευω και γυρναω κατα της 9 το βραδυ σπιτι και ο χρονος μου ειναι πολυ λιγος απ'οτι καταλαβενεις, για να ξεκουραζομαι κι ολας τις καθημερηνες.Αν προλαβω θα το κανω το σ/κ για ανοιξω και το φυλλο σου.Ευχαριστω πολυ παντος.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 26-3-09  
    Ισμήνη καλησπέρα και σε σένα!

    Κολοκυθάκια γράφω .....οπότε .... πράσινα.
    Το μέγεθος που χρησιμοποιώ είναι περί των 15 εκ.

    Ελπίζω να σε διευκόλυνα ;-)
    #
    Σχόλιο από meloula, 9-8-09  
    Μήπως θα μπορούσες να μου πεις τι ποσότητα φέτας βάζεις; Γιατί όπως το γράφεις είναι λίγο αόριστο...
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 18-8-09  
    meloula καλησπέρα!
    Μόλις σήμερα γύρισα από διακοπές :-)
    Βάλε περίπου 200 γρ. φέτα.
    #
    Σχόλιο από meloula, 19-8-09  
    Τελικά την έκανα χτες την πίτα, και περίπου τόσο έβαλα, λίγο παραπάνω νομίζω! Βγήκε πολύ νόστιμη και σου αξίζουν τα πηρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 19-8-09  
    meloula σ' ευχαριστώ πολύ!!!!
    Χαίρομαι που σου άρεσε!!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 20-8-09  
    καλημέρα σε όλες/όλους, ήθελα να σε ρωτήσω αστέρι,τα κολοκυθάκια τα τρίβεις στο multi ή καλύτερα στον τρίφτη? και όταν τα τρίψεις τα κολοκυθάκια τα αφήνεις καθόλου να στραγγίσουν ή τα χρησιμοποιείς αμέσως? έλεγα να την κάνω την πιτούλα σου, είμαι νέο μέλος στην παρέα σας, αλλά έχω δοκιμάσει τα πεϊνυρλάκια σου που ήταν φοβερά, οπότε λέω να δοκιμάσω και την κολοκυθόπιτά σου!!!θα επανέλθω με τα πηρουνάκια...την καλημέρα μου!!!!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 20-8-09  
    Kαλημέρα και καλώς όρισες ΣΙΣΥ :-)
    Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Τα τρίβω στον τρίφτη και τα χρησιμοποιώ αμέσως.
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 20-8-09  
    ααα ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σου αστέρι,να είσαι καλά,θα τη φτιάξω σίγουρα!!!!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 24-8-09  
    ASTERI,φοβερή η συνταγή σου για την κολοκυθόπιτα,την έφτιαξα το Σάββατο,μέχρι το βράδυ δεν υπήρχε ούτε ένα κομμάτι για δείγμα! Πραγματικά γευστικότατη. Είδες το ταπεινό κολοκυθάκι !!! Δοκιμάστε να την φτιάξετε και δεν θα χάσετε!!Αστέρι, σε ευχαριστούμε, κατοχυρώνεται και αυτή η συνταγή σου !!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 24-8-09  
    ΣΙΣΥ καλημέρα :-)
    Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!
    Χαίρομαι που σας άρεσε!!!
    #
    Σχόλιο από ioanna24, 19-4-10  
    Δοκίμασα τη συνταγή την Παρασκευή, έγινε καλή η πίτα, μόνο που εμένα προσωπικά η γεύση δε μου πολυάρεσε και η υφή εσωτερικά ήταν σαν μπεσαμέλ με κολοκύθι. Τί να πω, η σύνταγή είναι καλή σίγουρα, απλά το εσωτερικό θυμίζει λίγο σουφλέ και το γάλα δίνει αρκετά γλυκειά γεύση.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 23-6-10  
    Πεντανόστιμη έγινε.
    Χρησιμοποίησα έτοιμο φύλλο κρούστας και πρόσθεσα λίγο ρύζι μέσα για να απορροφήσει τα υγρά και λίγο καρότο...έτσι για το έξτρα χρώμα.
    #
    Σχόλιο από agrimi, 23-9-10  
    :-)
    #
    Σχόλιο από ΓΙΑΝΝΗΣ151, 6-7-11  
    #
    Σχόλιο από mondel_mar, 10-9-11  
    Την έφτιαξα με φύλλο σφολιάτας και ήταν πεντανοστιμη!!
    #
    Σχόλιο από Σκυλόσοφος, 21-10-13  
    Αρκετά καλή!!!Τα τέσσερα πιρουνάκια δεν έγιναν πέντε γιατί πήρα έτοιμο φύλλο καθώς ούτε εγώ προλαβαίνω και δεν έχω την πλήρη ιδέα για ολόκληρη την συνταγή. Για το θέμα οτι μου βγήκε και μένα λίγο νερουλή η γέμιση έβαλα στο μείγμα λίγο αλεύρι. Η γεύση είναι απλά θεϊκή και ξετυλίγεται καθώς μασουλάς!

    20 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από glykoula, 26-3-09  
    Καλημερα, να ρωτησω :
    1) τι φυλλο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε απο το εμποριο που μοιαζει με το δικο σου?
    2) περιπου τι νουμερο ταψι πρεπει να χρησιμοποιησουμε?
    3) αν δεν βραζουμε το κολοκυθι με το γαλα, απλα βρασουμε το γαλα και βαλουμε λιγο corn flouer και μετα ανακατεψουμε ολα τα υπολοιπα υλικα+ το κολοκυθι, λες να γίνετε?
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη, 26-3-09  
    Φαίνεται πολύ καλή η πίτα σου,αλλά να ρωτήσω αν την κάνεις με πράσινα ή κόκκινα κολοκύθια και αν είναι με πράσινα περίπου τι μέγεθος κολοκύθια χρησιμοποιείς?
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 26-3-09  
    Καλησπέρα glykoula :) :) :)

    1) Ίσως το κρούστας να κάνει ..... ειλικρινά δεν ξέρω ποιο άλλο θα ήταν καλύτερο ..... δεν χρησιμοποιώ ποτέ φύλλα εμπορίου.

    2)Το νούμερο του ταψιού ........... συνήθως χρησιμοποιώ για μικρές πίτες στρογγυλό ταψί μεσαίου μεγέθους ..... περίπου 20 cm.

    3) Γιατί να μην το κάνεις όπως το γράφω;;

    Ελπίζω να σε βοήθησα :-)
    #
    Σχόλιο από glykoula, 26-3-09  
    Asteri δεν εχω προβλημα με την συνταγη σου, ισα-ισα που με δικο μας φυλλο συγουρα θα ειναι ωραιοτερη, απλα δουλευω και γυρναω κατα της 9 το βραδυ σπιτι και ο χρονος μου ειναι πολυ λιγος απ'οτι καταλαβενεις, για να ξεκουραζομαι κι ολας τις καθημερηνες.Αν προλαβω θα το κανω το σ/κ για ανοιξω και το φυλλο σου.Ευχαριστω πολυ παντος.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 26-3-09  
    Ισμήνη καλησπέρα και σε σένα!

    Κολοκυθάκια γράφω .....οπότε .... πράσινα.
    Το μέγεθος που χρησιμοποιώ είναι περί των 15 εκ.

    Ελπίζω να σε διευκόλυνα ;-)
    #
    Σχόλιο από meloula, 9-8-09  
    Μήπως θα μπορούσες να μου πεις τι ποσότητα φέτας βάζεις; Γιατί όπως το γράφεις είναι λίγο αόριστο...
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 18-8-09  
    meloula καλησπέρα!
    Μόλις σήμερα γύρισα από διακοπές :-)
    Βάλε περίπου 200 γρ. φέτα.
    #
    Σχόλιο από meloula, 19-8-09  
    Τελικά την έκανα χτες την πίτα, και περίπου τόσο έβαλα, λίγο παραπάνω νομίζω! Βγήκε πολύ νόστιμη και σου αξίζουν τα πηρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 19-8-09  
    meloula σ' ευχαριστώ πολύ!!!!
    Χαίρομαι που σου άρεσε!!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 20-8-09  
    καλημέρα σε όλες/όλους, ήθελα να σε ρωτήσω αστέρι,τα κολοκυθάκια τα τρίβεις στο multi ή καλύτερα στον τρίφτη? και όταν τα τρίψεις τα κολοκυθάκια τα αφήνεις καθόλου να στραγγίσουν ή τα χρησιμοποιείς αμέσως? έλεγα να την κάνω την πιτούλα σου, είμαι νέο μέλος στην παρέα σας, αλλά έχω δοκιμάσει τα πεϊνυρλάκια σου που ήταν φοβερά, οπότε λέω να δοκιμάσω και την κολοκυθόπιτά σου!!!θα επανέλθω με τα πηρουνάκια...την καλημέρα μου!!!!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 20-8-09  
    Kαλημέρα και καλώς όρισες ΣΙΣΥ :-)
    Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Τα τρίβω στον τρίφτη και τα χρησιμοποιώ αμέσως.
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 20-8-09  
    ααα ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σου αστέρι,να είσαι καλά,θα τη φτιάξω σίγουρα!!!!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 24-8-09  
    ASTERI,φοβερή η συνταγή σου για την κολοκυθόπιτα,την έφτιαξα το Σάββατο,μέχρι το βράδυ δεν υπήρχε ούτε ένα κομμάτι για δείγμα! Πραγματικά γευστικότατη. Είδες το ταπεινό κολοκυθάκι !!! Δοκιμάστε να την φτιάξετε και δεν θα χάσετε!!Αστέρι, σε ευχαριστούμε, κατοχυρώνεται και αυτή η συνταγή σου !!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 24-8-09  
    ΣΙΣΥ καλημέρα :-)
    Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!
    Χαίρομαι που σας άρεσε!!!
    #
    Σχόλιο από ioanna24, 19-4-10  
    Δοκίμασα τη συνταγή την Παρασκευή, έγινε καλή η πίτα, μόνο που εμένα προσωπικά η γεύση δε μου πολυάρεσε και η υφή εσωτερικά ήταν σαν μπεσαμέλ με κολοκύθι. Τί να πω, η σύνταγή είναι καλή σίγουρα, απλά το εσωτερικό θυμίζει λίγο σουφλέ και το γάλα δίνει αρκετά γλυκειά γεύση.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 23-6-10  
    Πεντανόστιμη έγινε.
    Χρησιμοποίησα έτοιμο φύλλο κρούστας και πρόσθεσα λίγο ρύζι μέσα για να απορροφήσει τα υγρά και λίγο καρότο...έτσι για το έξτρα χρώμα.
    #
    Σχόλιο από agrimi, 23-9-10  
    :-)
    #
    Σχόλιο από ΓΙΑΝΝΗΣ151, 6-7-11  
    #
    Σχόλιο από mondel_mar, 10-9-11  
    Την έφτιαξα με φύλλο σφολιάτας και ήταν πεντανοστιμη!!
    #
    Σχόλιο από Σκυλόσοφος, 21-10-13  
    Αρκετά καλή!!!Τα τέσσερα πιρουνάκια δεν έγιναν πέντε γιατί πήρα έτοιμο φύλλο καθώς ούτε εγώ προλαβαίνω και δεν έχω την πλήρη ιδέα για ολόκληρη την συνταγή. Για το θέμα οτι μου βγήκε και μένα λίγο νερουλή η γέμιση έβαλα στο μείγμα λίγο αλεύρι. Η γεύση είναι απλά θεϊκή και ξετυλίγεται καθώς μασουλάς!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της idrohoa
    Πίτες και πιτάκια
    Ένα βιβλίο 165 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1
    Ψωμι Ζυμες
    Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της λαλαλαλα
    Ζύμες
    Ένα βιβλίο 142 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
    Πίτες Αλμυρές
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της july88