κύρια φωτογραφία συνταγής Κολοκυθοπιτάκια - Κολοκοτές
interliza
interliza @cook_8450441
,ΚΥΠΡΟΣ

Άλλη μία κυπριακή συνταγή φτιαγμένη από κόκκινη κολοκύθα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Διατηρούνται στην κατάψυξη ψημένες και 1-2 μέρες εκτός ψυγείου...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12-14
  1. ΖΥΜΗ
  2. 3 φλ.αλεύρι
  3. 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  4. 1 πρέζα αλάτι
  5. 1/2 φλ. νερό ή όσο πάρει
  6. ΓΕΜΙΣΗ
  7. 1/2-3/4 κιλού Κολοκύθι κόκκινο
  8. 1/2 φλ. πληγούρι
  9. 3/4 φλ. ελαιολαδο
  10. 1/2 φλ. ζάχαρη
  11. 3/4 φλ. σταφιδες
  12. 1-2 κ.γ κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση καθαρίζοντας το κολοκύθι και κόβοντάς το στη συνέχεια σε μικρούς κύβους.

  2. 2

    Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και αφήνουμε να σταθεί 1-2 ώρες.

  3. 3

    Ετοιμάζουμε τη ζύμη.

  4. 4

    Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και ανοίγουμε σε φύλλο.

  5. 5

    Κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα μ' ένα πιατάκι γλυκού και βάζουμε 2 κουτάλια περίπου (ανάλογα με το μέγεθος του πιάτου που κόβετε) απο τη γέμιση στο κέντρο.

  6. 6

    Διπλώνουμε γυρνόντας λίγο την άκρη του φύλλού προς τα πάνω και πατάμε με πηρούνι ή με τα δάκτυλα.

  7. 7

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

Άντρη Χρυσοστόμου
Άντρη Χρυσοστόμου @cook_24654423
Πηγαινει η τηγανιση μεσα στην γεμισει εγω κανω τηγανιση στην γεμισει

Από

interliza
interliza @cook_8450441
στις
,ΚΥΠΡΟΣ