Κολοκυθοπιτάκια - Κολοκοτές
Άλλη μία κυπριακή συνταγή φτιαγμένη από κόκκινη κολοκύθα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Διατηρούνται στην κατάψυξη ψημένες και 1-2 μέρες εκτός ψυγείου...
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση καθαρίζοντας το κολοκύθι και κόβοντάς το στη συνέχεια σε μικρούς κύβους.
-
2
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και αφήνουμε να σταθεί 1-2 ώρες.
-
3
Ετοιμάζουμε τη ζύμη.
-
4
Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και ανοίγουμε σε φύλλο.
-
5
Κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα μ' ένα πιατάκι γλυκού και βάζουμε 2 κουτάλια περίπου (ανάλογα με το μέγεθος του πιάτου που κόβετε) απο τη γέμιση στο κέντρο.
-
6
Διπλώνουμε γυρνόντας λίγο την άκρη του φύλλού προς τα πάνω και πατάμε με πηρούνι ή με τα δάκτυλα.
-
7
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)