Κολοκυθόσουπα Αυστριακή
Την δοκιμάσαμε πριν χρόνια στην Αυστρία, και με δοκιμές καταφέραμε και την κάναμε και στο σπίτι μας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μυστικά δεν έχει, μπορείτε να το σερβίρετε με μπέικον ή κρουτόν.
Υλικά
-
1 μικρή κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη
-
2 μικρές πατάτες
-
2 καρότα
-
ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
-
αλάτι χοντρό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα λαχανικά μας και νερό για να καλυφθούν καλά. Τα βράζουμε.
-
2
Όταν είναι πια έτοιμα, τα λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το ξύδι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα. Ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε την σούπα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό, ή να δυναμώσουμε το μάτι για να εξατμιστεί το περισσευούμενο νερό.
-
3
Όταν είναι έτοιμη η σούπα, τελειώνουμε με 2-3 κσ. γάλα ή κρέμα γάλακτος, αν δεν φοβάστε τα λιπαρά!
-
4
Σερβίρουμε με λίγο ξύδι μπαλσάμικο!
Σχόλια