Κολοκυθόσουπα βελουτέ με γιαούρτι
Μια εξαιρετική βελουτέ σούπα με κολοκύθα του Άκη Πετρετζίκη! Έκανα μικρές αλλαγές που ταίριαζαν στα δικά μου γούστα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Βάζουμε λίγο λίγο το ζωμό για να μπορούμε να το έχουμε υπο έλεγχο αλλά γενικά παίρνει αρκετό ζωμό, μην το φοβηθείτε! Καλή όρεξη!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε κύβους. Προσοχή, πρώτα αφαιρούμε τα σπόρια από τη ντομάτα.
-
2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά μας για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν, αλάτι, πιπέρι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20 λεπτά).
-
3
Σουρώνουμε τα λαχανικά και κρατάμε το νερό (ζωμό) σε ένα μπολ γιατί θα το χρειαστούμε παρακάτω.
-
4
Τοποθετούμε τα λαχανικά μας λίγα λίγα μαζί με λίγο ζωμό από αυτό που κρατήσαμε παραπάνω και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια ωραία ενιαία κρέμα!
-
5
Τοποθετούμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά προσθέτοντας το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Εάν είναι πηχτή για τα δικά μας γούστα προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμη!
-
6
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι!
Σχόλια