Κολοκυθόσουπα

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
3 ψήφοι
anna1973, 22.11.08

Περιγραφή

Σούπα βελουτέ με γλυκιά κολοκύθα
Κολοκυθόσουπα
photo: Λίλα

Συνταγή από:

anna1973

9 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κιλό κολοκύθα
  • 1 1/2 κούπα λάδι
  • 3 1/3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.γ. χονδρό αλάτι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια χονδροκομμένα
  • 2 μεγάλα καρότα χονδροκομμένα
  • 1 μεγάλη πατάτα χονδοκομμένη
  • 1/2 κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 1 φ.τ. κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 κ.σ. βούτυρο
  • χυμό ενός λεμονιού
  • αλάτι-πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σούπες
Σερβίρει: 6 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια και την καθαρίζουμε απο τα σπόρια.
  2. Την πασπαλίζουμε με το μισό λάδι και τις 2 κουταλιές ξύδι, το αλάτι, και την ψήνουμε στο φούρνο για μια ώρα στους 200 βαθμούς.
  3. Στο μεταξύ βράζουμε τα κρεμμύδια με πολύ λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστεί.
  4. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σωτάρουμε μαζί με τα καρότα, τη πατάτα και το κύμινο. Σβήνουμε με το υπόλοιπο ξύδι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ζωμό και βράζουμε να μαλακώσουν.
  5. Καθαρίζουμε την κολοκύθα απο την φλούδα και την προσθέτουμε στην σούπα. Σιγοβράζουμε για 10΄ακόμα.
  6. Αλέθουμε τα στερεά και αλατοπιπερώνουμε. Λίγο πρίν σερβίρουμε ρίχνουμε το βούτυρο και την κρέμα. Αν είναι πολύ πήχτη αραιώνουμε με λίγο ζωμό

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε το ζωμό να τον αντικαταστήσουμε με 1 λιτρο νερό και 2 κύβους κότας

Σχετικές συνταγές

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από anna1973, 26-11-08  
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 16-10-09  
    Καταπληκτική γεύση και ειδικά αν είστε κρυωμένοι!!!!
    #
    Σχόλιο από anna1973, 26-11-09  
    ωραια και η φωτο!
    #
    Σχόλιο από ΚΕΛΛΥ, 22-12-09  
    Πολύ ωραία η σούπα σου........κάτι διαφορετικό.......πολύ επιτυχία .......στο ρεβεγιόν που θα κάνω σε φίλους.....την έχω για πρώτο πιάτο.....ελπίζω να αρέσει και σε αυτούς....
    #
    Σχόλιο από paross, 25-1-10  
    Γειά σας. Δοκίμασα την συνταγή αλλά εκ λάθους έβαλα 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και όχι 2 κουταλιές του γλυκού. Υπάρχει κανένας τρόπος να την σώσω? Κάθε ιδέα δεκτή. Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-1-10  
    paross μάλλον είναι αργά τωρα, αλλά όταν μας πέφτει πολύ αλάτι, αν βάλουμε μια πατάτα κομμένη στη μέση μέσα στη σούπα, το απορροφάει.
    #
    Σχόλιο από paross, 29-1-10  
    Ευχαριστώ πολύ. Το δοκίμασα αλλά όπως είπες ήταν ήδη αργά.
    #
    Σχόλιο από ap9847, 19-2-10  
    Με συγχωρείτε το λεμόνι πότε μπαίνει;;;
    #
    Σχόλιο από ap9847, 7-3-10  
    Δε βάζω βαθμολογία γιατί είμαι σίγουρη ότι κάτι μου πήγε στραβά και μου βγήκε πολύ όξινη η γεύση της :(
    Η' εφταιγε το λεμόνι (τελικά λεμόνι βάζουμε;) ή το ξύδι που ήταν πολύυυυ δυνατό...
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 25-10-10  
    Ό,τι πρέπει για μια κρύα ημέρα. Είναι λίγο μπελαλίδικη με τον φούρνο και την κατσαρόλα, αλλά άξιζε τον κόπο. Αντί για κύμινο χρησιμοποίησα μοσχοκάρυδο που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα μου, και αντί για κρέμα γάλακτος, φρέσκο γάλα.ΠΟλύ καλή!
    #
    Σχόλιο από e-xotiko, 17-12-10  
    κι εγω μολις την εκανα με καποιες παραλλαγες.παρελλειψα το ξυδι ,την πατατα ,τον ζωμο κοτας,το κυμινο την ζαχαρη και το βουτυρο.
    μαλλον εκανα δικη μου συνταγη. τσιγαρισα για λιγο ενα κρεμμυδι , ,προσθεσα τζιντζερ και μοσχοκαρυδο και λιγο καρι ,μετα προσθεσα τη κολοκυθα και ενα μεγαλο καροτο , μετα γαλα ,και λιγο νερακι ,οταν κοχλασε ,κατεβασα την ενταση ,σιγοεβρασα ,μεχρι να μαλακωσει η κολοκυθα και το καροτο..
    μετα μλεντερ και γιαμι γιαμι . φυσικα στο σερβιρισμα προσθεσα και φρεσκο μαυρο πιπερι. εγινε πολυ καλη !!!
    #
    Σχόλιο από anna1973, 27-12-10  
    καλυτερα ειναι να δοκιμαζεται και να προσθετεται ζαχαρη αν σας φαινεται οξινη. Το μπαλσαμικο ξυδι ειναι γλυκο αλλα βεβαια μπορει να διαφερει .Η κολοκυθα στο φουρνο παιρνει αλλη γευση οπως και τα κρεμμυδια που τα μαλακωνουμε με το νερο πριν τα τσιγαρισουμε φευγει η κρεμμυδιλα και γινονται ποιο γλυκα.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΒΗΣΤΕΙ

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από anna1973, 26-11-08  
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 16-10-09  
    Καταπληκτική γεύση και ειδικά αν είστε κρυωμένοι!!!!
    #
    Σχόλιο από anna1973, 26-11-09  
    ωραια και η φωτο!
    #
    Σχόλιο από ΚΕΛΛΥ, 22-12-09  
    Πολύ ωραία η σούπα σου........κάτι διαφορετικό.......πολύ επιτυχία .......στο ρεβεγιόν που θα κάνω σε φίλους.....την έχω για πρώτο πιάτο.....ελπίζω να αρέσει και σε αυτούς....
    #
    Σχόλιο από ap9847, 7-3-10  
    Δε βάζω βαθμολογία γιατί είμαι σίγουρη ότι κάτι μου πήγε στραβά και μου βγήκε πολύ όξινη η γεύση της :(
    Η' εφταιγε το λεμόνι (τελικά λεμόνι βάζουμε;) ή το ξύδι που ήταν πολύυυυ δυνατό...
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 25-10-10  
    Ό,τι πρέπει για μια κρύα ημέρα. Είναι λίγο μπελαλίδικη με τον φούρνο και την κατσαρόλα, αλλά άξιζε τον κόπο. Αντί για κύμινο χρησιμοποίησα μοσχοκάρυδο που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα μου, και αντί για κρέμα γάλακτος, φρέσκο γάλα.ΠΟλύ καλή!
    #
    Σχόλιο από anna1973, 27-12-10  
    καλυτερα ειναι να δοκιμαζεται και να προσθετεται ζαχαρη αν σας φαινεται οξινη. Το μπαλσαμικο ξυδι ειναι γλυκο αλλα βεβαια μπορει να διαφερει .Η κολοκυθα στο φουρνο παιρνει αλλη γευση οπως και τα κρεμμυδια που τα μαλακωνουμε με το νερο πριν τα τσιγαρισουμε φευγει η κρεμμυδιλα και γινονται ποιο γλυκα.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΒΗΣΤΕΙ

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από paross, 25-1-10  
    Γειά σας. Δοκίμασα την συνταγή αλλά εκ λάθους έβαλα 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και όχι 2 κουταλιές του γλυκού. Υπάρχει κανένας τρόπος να την σώσω? Κάθε ιδέα δεκτή. Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-1-10  
    paross μάλλον είναι αργά τωρα, αλλά όταν μας πέφτει πολύ αλάτι, αν βάλουμε μια πατάτα κομμένη στη μέση μέσα στη σούπα, το απορροφάει.
    #
    Σχόλιο από paross, 29-1-10  
    Ευχαριστώ πολύ. Το δοκίμασα αλλά όπως είπες ήταν ήδη αργά.
    #
    Σχόλιο από ap9847, 19-2-10  
    Με συγχωρείτε το λεμόνι πότε μπαίνει;;;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από e-xotiko, 17-12-10  
    κι εγω μολις την εκανα με καποιες παραλλαγες.παρελλειψα το ξυδι ,την πατατα ,τον ζωμο κοτας,το κυμινο την ζαχαρη και το βουτυρο.
    μαλλον εκανα δικη μου συνταγη. τσιγαρισα για λιγο ενα κρεμμυδι , ,προσθεσα τζιντζερ και μοσχοκαρυδο και λιγο καρι ,μετα προσθεσα τη κολοκυθα και ενα μεγαλο καροτο , μετα γαλα ,και λιγο νερακι ,οταν κοχλασε ,κατεβασα την ενταση ,σιγοεβρασα ,μεχρι να μαλακωσει η κολοκυθα και το καροτο..
    μετα μλεντερ και γιαμι γιαμι . φυσικα στο σερβιρισμα προσθεσα και φρεσκο μαυρο πιπερι. εγινε πολυ καλη !!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Συμβουλές για νόστιμες σούπες
    Οι σούπες γίνονται όταν βράζουμε κάποιο στερεό ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Το tip της ημέρας

    Μην ξεχάσετε να βάλετε ξύδι στο νερό που βάφετε τα πασχαλινά αυγά σας. Θα κάνει τα χρώματα πιο έντονα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Λαχανικά
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της Ναυσικά