Κολομπαρίνα: κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
γλυκιά κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο κολομπαρινα
Λίγα μυστικά ακόμα
Εναι παλιά παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς μου που θέλησα να την μοιραστώ μαζί σας. Την λένε κολομπαρίνα γιατί είναι "γυμνή", δεν έχει φύλλο, αλλά είναι πίτα. Μπορούμε φυσικά να αντικαταστήσουμε τα κολοκυθάκια με ίση ποσότητα κολοκύθας, αλλά ίσως να χρειαστεί περισσότερο ψήσιμο!
Υλικά
-
2 κιλά κολοκυθάκια
-
1/2 φλυτζανάκι ρύζι γλασσέ
-
1 φλυτζάνα γάλα φρέσκο η εβαπωρέ διαλυμένο
-
1 φλυτζάνα ζάχαρη
-
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
-
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια.
-
2
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε ένα ένα τα υλικά μας εκτός από τον ένα κρόκο. Δεν έχει σημασία η σειρά, αρκεί να μπουν όλα και να ανακατευτούν καλά.
-
3
Σε ταψί (εγώ χρησιμοποιώ το ρηχό ταψί του φούρνου μου), το λαδώνουμε με ελαιόλαδο, όχι παρά πολύ γιατί θα γίνει λαδερή, και το αλευρώνουμε για να μην κολλήσει μετά βάζουμε το μείγμα μας και προσθέτουμε από πάνω λάδι ελαιόλαδο περίπου 2 κουταλιές σούπας και λίγο αλεύρι, όχι πολύ να μη γίνει άσπρη, ίσα ίσα πασπαλίζουμε.
-
4
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να πάρει κρούστα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)