Κολομπαρόπιτα αλμυρή
Η αλμυρή έκδοση αυτής της πανεύκολης και πεντανόστιμης πίτας.
Υλικά
-
1 1/2 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
-
2 αυγά
-
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
-
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
-
ψιλοκομμένο δυόσμο
-
2 κρεμμύδια τριμμένα
-
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
-
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
-
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
-
προαιρετικά κουρκούτι
-
Για το κουρκούτι
-
1 αυγό
-
1 ποτήρι σόδα (αναψυκτικό) ή μπύρα
-
περίπου ένα ποτήρι αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στραγγίζουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια. Τ' αλατίζουμε και τα ξαναστραγγίζουμε για να φύγουν όλα τα υγρά.
-
2
Μεταφέρουμε σε λεκάνη, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με το χέρι μας να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
-
3
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι για να σφίξει το μείγμα.
-
4
Λαδώνουμε ένα σκεύος κι πασπαλίζουμε με την μισή τριμμένη φρυγανιά. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και αν θέλουμε καλύπτουμε με την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά αλλιώς ρίχνουμε από πάνω το κουρκούτι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει.
Σχόλια (5)