κύρια φωτογραφία συνταγής Κολομπαρόπιτα αλμυρή
lia92
lia92 @cook_8482797

Η αλμυρή έκδοση αυτής της πανεύκολης και πεντανόστιμης πίτας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1   1/2 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
  2. 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  3. 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  4. ψιλοκομμένο δυόσμο
  5. 2 κρεμμύδια τριμμένα
  6. 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  7. 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  8. 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  9. 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  10. προαιρετικά κουρκούτι
  11. Για το κουρκούτι
  12. 1 ποτήρι σόδα (αναψυκτικό) ή μπύρα
  13. περίπου ένα ποτήρι αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στραγγίζουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια. Τ' αλατίζουμε και τα ξαναστραγγίζουμε για να φύγουν όλα τα υγρά.

  2. 2

    Μεταφέρουμε σε λεκάνη, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με το χέρι μας να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

  3. 3

    Προσθέτουμε το σιμιγδάλι για να σφίξει το μείγμα.

  4. 4

    Λαδώνουμε ένα σκεύος κι πασπαλίζουμε με την μισή τριμμένη φρυγανιά. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και αν θέλουμε καλύπτουμε με την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά αλλιώς ρίχνουμε από πάνω το κουρκούτι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

tatianakie
tatianakie @cook_8486847
Κάτι παρόμοιο φτιάχνω κι εγώ και με με φετα μεσα χωρίς κουρκούτι.\nΚι επειδη είχα την απορία τι σημαίνει κολομπαρόπιτα..... μου είπανε ότι στη Χαλκιδική τον γυμνό τον λένε κολομπαρά.... άρα κολομπαροπιτα είναι χωρίς φυλλο!

Από

lia92
lia92 @cook_8482797
στις