Κομμάτια κοτόπουλου στο φούρνο με σάλτσα τεριγιάκι

18 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Anthie Christodoulou
Anthie Christodoulou @cook_8514570
,Cyprus

Μία εύκολη συνταγή για πεντανόστιμο κοτόπουλο σε "Ασιατικές Βραδιές"... Συνοδεύεται με νόστιμες ασιάτικες σαλάτες και με το αγαπημένο σε όλους sushi...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 άτομα
  1. 1 κιλό κομμάτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα (φιλετάκια, μηροί κ.λπ)
  2. 10 κ.σ. έτοιμη σάλτσα τεριγιάκι (ή φτιάξτε την εσείς ακολουθώντας μία συνταγή)
  3. 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  5. λίγο νερό ζεστό
  6. 2 κ.σ. διάφορα ασιατικά μπαχαρικά αποξηραμένα (κρεμμύδι, κόλιανδρος, τζίντζερ κ.λπ.)
  7. 1 σακούλα ψησίματος για το φούρνο (μπορεί να παραληφθεί και να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνετε τα λαχανικά (πιπεριά και κρεμμύδι) σε ένα τηγάνι με το νερό, τις 2 κ.σ. σόγια σος και τα ασιάτικα μπαχαρικά έτσι ώστε να σοταριστούν, να βράσουν και να μαλακώσουν λίγο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ό,τι άλλα λαχανικά επιθυμείτε (π.χ. μανιτάρια, πιπεριές διαφορετικού χρώματος κ.λπ.). Τα αφήνετε να μαλακώσουν για 8-10 λεπτά σκεπασμένα και σε χαμηλή φωτιά.

  2. 2

    Τοποθετείτε τα κομμάτια κοτόπουλου αφού τα ξεπλύνετε μέσα στη σακούλα ψησίματος φούρνου. Αν δεν θέλετε τα τοποθετείτε απλά μέσα στο γυάλινο ταψί.

  3. 3

    Βάζετε μέσα στη σακούλα όλο το τεριγιάκι καθώς και τα λαχανικά που έχετε μαλακώσει στο τηγάνι με όλο του ζουμί που έχει απομείνει. Τα βάζετε όλα στο ψυγείο για 1 ώρα το λιγότερο να απορροφηθούν τα ζουμιά από το κοτόπουλο. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά αρχικά και ακόμη 10 λεπτά στο τέλος αφού ανοίξετε το σακούλι ψησίματος... Ελέγχετε πάντα κατά το ψήσιμο!!!

  4. 4

    Το κοτόπουλο σερβίρεται με ρύζι πασμάτι, καστανό, άγριο ρύζι ή ό,τι άλλο επιθυμείτε εσείς!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Anthie Christodoulou
στις
,Cyprus