Κόμποι σιροπιαστοί
Τέλεια κομπάκια, μοιάζουν με κρουασανάκια σιροπιαστά, ιδανικά για πρωινό και συνοδευτικό του καφέ!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνω τη μαγιά στο γάλα.
-
2
Προσθέτω τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα, τα αυγά ένα – ένα, το μπέικιν, το αλεύρι και ζυμώνω.
-
3
Κόβω τη ζύμη στα τέσσερα και κάνω την εξής διαδικασία με το κάθε κομμάτι.
-
4
Ανοίγω φύλλο, το αλείφω καλά με μαργαρίνη, το διπλώνω στα δύο και το κόβω σε λωρίδες πάχους ενός δακτύλου περίπου.
-
5
Παίρνω μία - μία λωρίδα, τη στρίβω και την κάνω κόμπο. Ψήνω τους κόμπους σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου και αφού ψηθούν και κρυώσουν, τους σιροπιάζω με το ζεστό σιρόπι.
Σχόλια (25)