Κονφί πορτοκάλι
Μπαίνει στα κέικ στις τούρτες και όπου αλλού αρέσει στον καθένα. Ταιριάζει τέλεια με ότι περιέχει σοκολάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να ρίξετε λίγους κόκους ξυνό για συντηριτικό.(2-4)
Υλικά
-
2 πορτοκάλια
-
300 γραμ. νερό
-
150 γραμ. ζάχαρη
-
1 ποτηράκι του κρασιού γλυκόζη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα πορτοκάλια στα τέσσερα και βγάζουμε την ψύχα.
-
2
Κόβουμε τις φλούδες σε πάρα πολύ λεπτές φέτες, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τις ξεβράζουμε για να ξεπικρίσουν. Τέλος τις σουρώνουμε.
-
3
Μετά τις βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη τη γλυκόζη και το νερό και το βράζουμε στους 2-3 βαθμούς με ανώτερο το 9 για 2 ώρες.
-
4
Αφού περάσουν 12 ώρες τουλάχιστον το βάζουμε σε βάζο.
Σχόλια (7)