terynaso
terynaso @cook_8477457

Κοντοσούβλι στη λαδόκολλα ψημένο και θαμμένο μέσα στα κάρβουνα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αλάτι μη ξεχάσετε γιατί εγώ δε βάζω ποτέ αλάτι στη μαρινάδα.Αν θέλετε, όταν τα βγάλετε από τη λαδόκολλα, αφήστε τα το πολύ για ένα λεπτό πάνω από τα κάρβουνα να ροδίσουν περισσότερο αλλά προσοχή να μην σας στεγνώσει το κρέας.  Το ζουμάκι που θα μείνει στη λαδόκολλα και η μυρωδιά που θα αναδύσει είναι ...όνειρο!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
3-4 άτομα
  1. 1.200 γρ χοιρινή σπάλα
  2. 2 σουβλιά ή 2 μεγάλα ξυλάκια για σουβλάκι
  3. αλάτι
  4. Για τη μαρινάδα
  5. 2 ντομάτες
  6. 2 πράσινες πιπεριές
  7. πιπέρι για μπριζόλες
  8. πάπρικα
  9. ρίγανη
  10. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφού πλύνουμε καλά το κρέας και το στεγνώσουμε με μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας, το τεμαχίζουμε σε μεγάλα κομμάτια, 3 φορές μεγαλύτερα από τα απλά σουβλάκια, τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τα βάζουμε στη μαρινάδα και τα αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα περνάμε στα σουβλιά το κρέας και εναλλάξ με τη ντομάτα και την πιπεριά. Απλώνουμε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο στον πάγκο μας, και από πάνω άλλα 2 κομμάτια βρεγμένη λαδόκολλα.

  2. 2

    Αφού αλατίσουμε το κρέας, τυλίγουμε πρώτα με τη λαδόκολλα και μετά με το αλουμινόχαρτο. Καλό κλείσιμο, ειδικά στα πλαϊνά για να μη φύγουν τα ζουμιά στο ψήσιμο.

  3. 3

    Ανάβετε κάρβουνα και μόλις γίνουν, φτιάχνετε μια στρώση με λίγα από αυτά, ακουμπάτε επάνω τα κοντοσούβλια και με τα υπόλοιπα τα σκεπάζετε καλά. Στο 10λεπτο τα κάνετε μια στροφή. Μετά από άλλα 10-15 λεπτά είναι έτοιμα ανάλογα βέβαια και πόσο χοντρά έχετε κόψει το κρέας. Καλή επιτυχία!!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Από

terynaso
terynaso @cook_8477457
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα