κύρια φωτογραφία συνταγής Κοπανάκια και φτερούγες κοτόπουλο στη σχάρα
αννα β
αννα β @annadespina
,ελλαδα

Μια νόστιμη οικονομική συνταγή για κοτόπουλο. Η σάλτσα είναι από το βιβλίο How to cook and eat in Chinese, της Buwei Yang Chao, για μοσχάρι ή αρνάκι στη σχάρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αρέσει πολύ και είναι καλή συνταγή για δίαιτα, και για barbeques. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με παϊδάκια, ή λεπτές φέτες μοσχάρι, που είναi και η αρχική συνταγή. Την ιδέα να αντικαταστήσω το μοσχάρι με κοτόπουλο την πήρα από μια δική μας ψησταριά που ψήνει κομάτια κοτόπουλο σαν να είναι παϊδάκια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
4 άτομα
  1. 1.5 κιλά φτερούγες και ποδαράκια κοτόπουλου (ή 700γρ μπουτάκια χωρίς κόκαλο)
  2. 4 κουτ. της σούπας σάλτσα σόγιας
  3. 4 σκελίδες σκόρδο
  4. 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  5. λίγο αλάτι κατά το γούστο ( 1 κουτ. τσαγιού)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λυώνουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλείο και το ανακατεύουμε με την σόγια και την ζάχαρη σε ένα μπωλ.

  2. 2

    Μαρινάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 15΄

  3. 3

    Υπάρχουν τρείς τρόποι ψησίματος

  4. 4

    Ο πρώτος και ο πιο γρήγορος είναι σε τεφλόν τηγάνι που μοιάζει με σχάρα, 20 λεπτά γυρίζοντας συχνά.

  5. 5

    Ο δεύτερος είναι σε ταψί στην σχάρα του φούρνου (γκριλ) για 10 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά τελείωμα στον φούρνο, άλλα 20 λεπτά στους 200°C.

  6. 6

    Ο τρίτος είναι στην ψησταριά στον κήπο, μέχρι να γίνουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

golfo
golfo @cook_8452627
πολυ ωραια πικαντικη γευση!\n5 πηρουνακια γιατι μου αρεσει το κοτοπουλο ψητο.\nευχαριστω

Από

αννα β
αννα β @annadespina
στις
,ελλαδα