Κοπανάκια και φτερούγες κοτόπουλο στη σχάρα
Μια νόστιμη οικονομική συνταγή για κοτόπουλο. Η σάλτσα είναι από το βιβλίο How to cook and eat in Chinese, της Buwei Yang Chao, για μοσχάρι ή αρνάκι στη σχάρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αρέσει πολύ και είναι καλή συνταγή για δίαιτα, και για barbeques. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με παϊδάκια, ή λεπτές φέτες μοσχάρι, που είναi και η αρχική συνταγή. Την ιδέα να αντικαταστήσω το μοσχάρι με κοτόπουλο την πήρα από μια δική μας ψησταριά που ψήνει κομάτια κοτόπουλο σαν να είναι παϊδάκια.
Υλικά
-
1.5 κιλά φτερούγες και ποδαράκια κοτόπουλου (ή 700γρ μπουτάκια χωρίς κόκαλο)
-
4 κουτ. της σούπας σάλτσα σόγιας
-
4 σκελίδες σκόρδο
-
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
-
λίγο αλάτι κατά το γούστο ( 1 κουτ. τσαγιού)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λυώνουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλείο και το ανακατεύουμε με την σόγια και την ζάχαρη σε ένα μπωλ.
-
2
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 15΄
-
3
Υπάρχουν τρείς τρόποι ψησίματος
-
4
Ο πρώτος και ο πιο γρήγορος είναι σε τεφλόν τηγάνι που μοιάζει με σχάρα, 20 λεπτά γυρίζοντας συχνά.
-
5
Ο δεύτερος είναι σε ταψί στην σχάρα του φούρνου (γκριλ) για 10 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά τελείωμα στον φούρνο, άλλα 20 λεπτά στους 200°C.
-
6
Ο τρίτος είναι στην ψησταριά στον κήπο, μέχρι να γίνουν.
Σχόλια (8)