Κοπανάκια με γλυκόξινη σάλτσα αλά κινέζικο
Υλικά
-
5 κ.σ. μέλι
-
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
-
3 κ.σ. ξύδι
-
2 κ.σ. κέτσαπ
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 κ.γ. τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
-
1 φλιτζάνι γαλλικού καφέ πορτοκαλάδα
-
1 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
-
10 κ.σ. soya sauce
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν ίσα να λιώσει η ζάχαρη και το μέλι. ΠΡΟΣΟΧΗ όχι να βράσουν.
-
2
Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε τα κοπανάκια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο όλο το βράδυ.
-
3
Τα βάζουμε σε ταψάκι να χωράνε ίσα ίσα και ψήνουμε στους 200 για μια μίση ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.
-
4
Κατά την διάρκεια ψησίματος τα γυρνάμε 2-3 φορές.
-
5
Είναι έτοιμα όταν η σαλτσούλα χάσει σχεδόν όλα τα υγρά της και γίνει κολλώδης.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)