Vinny
Vinny @cook_Vinny83
,

Νόστιμο και γρήγορο, ιδιαίτερα για μπουφέ!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 20 μπουτάκια κοτόπουλου (το κοπανάκι μόνο)
  2. 2 κούπες σόγια sauce
  3. 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  4. 2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
  5. 1 πακετάκι σουσάμι
  6. 2 κουταλιές μέλι
  7. 1 πακέτο τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
  8. Λίγο (1 μέτρια σκελίδα) τριμμένο σκόρδο
  9. Αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύετε την σόγια, το ελαιόλαδο, το μέλι, το σκόρδο και το ξύδι και μαρινάρετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου από το προηγούμενο βράδυ.

  2. 2

    Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί, στρώνετε τα μπουτάκια αφού πριν τα έχει πανάρει καλά με το σουσάμι και τη φρυγανιά (ανακατεμένα μαζί σε ένα βαθύ πιάτο).

  3. 3

    Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.

  4. 4

    Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε πολύ λίγο λάδι και σοτάρετε ελαφρά ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ρίξτε την υπόλοιπη μαρινάτα και δέστε τη σάλτσα με μια κουταλιά κορν φλάουρ. Με τη σάλτσα αυτή περιχύνετε τα μπουτάκια και το (εάν επιθυμείτε) basmati ρύζι, που τους ταιριάζει πολύ!

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

κικκη
κικκη @cook_8472360
Την δοκίμασα την συνταγής σου...πολύ ωραία!!!!

Από

Vinny
Vinny @cook_Vinny83
στις
,