Κοπανάκια με μέλι και σουσάμι
Νόστιμο και γρήγορο, ιδιαίτερα για μπουφέ!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύετε την σόγια, το ελαιόλαδο, το μέλι, το σκόρδο και το ξύδι και μαρινάρετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου από το προηγούμενο βράδυ.
-
2
Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί, στρώνετε τα μπουτάκια αφού πριν τα έχει πανάρει καλά με το σουσάμι και τη φρυγανιά (ανακατεμένα μαζί σε ένα βαθύ πιάτο).
-
3
Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.
-
4
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε πολύ λίγο λάδι και σοτάρετε ελαφρά ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ρίξτε την υπόλοιπη μαρινάτα και δέστε τη σάλτσα με μια κουταλιά κορν φλάουρ. Με τη σάλτσα αυτή περιχύνετε τα μπουτάκια και το (εάν επιθυμείτε) basmati ρύζι, που τους ταιριάζει πολύ!
Σχόλια (4)