Κορμός με Αμαρέτο
Κορμός σοκολάτας με μια μικρή παραλλαγή που το κάνει ακόμη πιο νόστιμο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχη στα αμύγδαλα όταν τα τρίψετε στο μπλεντερ να μην γινουν τελείως "σκόνη"!
Υλικά
-
250 γρ. μαργαρίνη
-
200 γρ. ζάχαρη άχνη
-
5 κουτ. σούπας κακάο
-
250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
-
100 γρ. αμύγδαλα
-
5 κουτ. σούπας Αμαρέτο (λικέρ πικραμύγδαλο)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνετε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και αποσύρετε απο τη φωτιά. Προσθετετε τη ζάχαρη, το κακάο και το αμαρετο και ανακατεύετε καλά.
-
2
Τριβετε με τα χέρια σε ενα μεγάλο μπωλ τα μπισκότα.
-
3
Θριματίζετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα ανακατεύετε με τα τριμμένα μπισκότα. Στη συνέχεια προσθέτετε στα μπισκότα το μειγμα με το βιταμ, τη ζάχαρη και το κακάο και αναμειγνύετε καλά.
-
4
Αφήνετε για λίγο το μείγμα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί, το απλώνετε σε αλουμινόχαρτο ή κάποιο άλλο αντικολητικό χαρτί και το τυλίγετε σε κορμό. Το βάζετε στην κατάψυξη για να παγώσει.
Σχόλια (4)