Κορμός με κάστανα και σαντιγί
Ρολό με κρέμα (πουρέ) κάστανου και σαντιγί!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Βοηθάει να τυλιχτεί ο κορμό όταν βάλετε τις κρέμες μέσα σε μία λαδόκολλα τυλίγεται ποίο εύκολα. Kαι τον πουρέ κάστανου μπορείτε να τον βρείτε έτοιμο σε βαζάκι στο σούπερ μάρκετ αν δεν έχετε χρόνο να το φτιάξετε. Αν θέλετε φτιάχνετε την κρέμα κάστανου την τοποθετήστε σε βαζάκια και την διατηρείτε στο ψυγείο. Η συνταγή (με 1 κιλό κάστανα) φτιάχνει 1μιση κιλό κρέμα κάστανου. Xρησιμοποιούμε ένα ταψάκι διαστάσεις 30χ40 cm για το ρολό. Καλή Επιτυχία !!!
Υλικά
-
ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ
-
4 αυγά
-
110 γρ. ζάχαρη
-
65 γρ. κορνφλάουρ
-
1/2 κ.γ. σόδα
-
35 γρ. κακάο
-
20 γρ. αλεύρι
-
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγί 35%λιπαρά
-
320 γρ. κρέμα κάστανου
-
κακάο για το πασπάλισμα
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
-
1 κιλό κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
-
500 γρ νερό
-
750 γρ ζάχαρη
-
1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
-
1 βανίλια
-
λίγο αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το ρολό, ανακατεύουμε το κορν φλαουρ, το αλεύρι, και την μαγειρική σόδα και τα κοσκινίζουμε.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν καλά.Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα κοσκινισμένα υλικά, ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο.
-
3
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά το ξεκολλάμε.
-
4
Για την κρέμα κάστανο, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 500 γρ νερό, τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να γίνει αδιάφανο το σιρόπι. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα 3/4 του σιροπιού στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέτουμε και τα κάστανα και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Ενσωματώνουμε τον πουρέ στο υπόλοιπο σιρόπι που κρατήσαμε και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
-
5
Απλώνουμε με την μεριά που είναι το ψημένο από πάνω την κρέμα κάστανου, μετά την σαντιγί και τυλίγουμε το ρολό μας.Αφήνουμε στο ψυγείο και πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.
Σχόλια (5)