Κορμός με τσουρέκι
Είναι μια πολύ καλή ιδέα για το τσουρέκι που περίσσεψε από το Πάσχα και δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν το τσουρέκι έχει ξεραθεί και είναι πολύ σκληρό μπορούμε, πριν το ρίξουμε στο μίγμα, να το μουλιάσουμε για πολύ λίγο μέσα σε αραιωμένο γάλα εβαπορέ.
Υλικά
-
250 γρ μαργαρίνη
-
200 γρ.ζάχαρη άχνη
-
1 αυγό
-
1/2 φλ. του καφέ λικέρ
-
3 κουτ. σούπας κακάο ή μια κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
-
200 γρ. τσουρέκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
-
2
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό, το λικέρ και το κακάο ή την κουβερτούρα.
-
3
Τα αφήνουμε να χτυπηθούν καλά. Κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το τσουρέκι κομμένο σε μικρά κομμάτια. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
-
4
Σε μια μακρόστενη φόρμα στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα το απλώνουμε καλά και το σκεπάζουμε με την λαδόκολλα. Το βάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει καλά.
Σχόλια (13)