Κορμός με χαλβά 2
Αλλιώτικος νηστίσιμος κορμός, για τις λιγούρες στην περίοδο της νηστείας!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για όσους δεν νηστεύουν μπορούν να προσθέσουν και μπισκότα!! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα 200γρ χαλβά σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
-
2
Τα υπόλοιπα 100γρ τα κάνουμε τρίμματα και τα κρατάμε στην άκρη.
-
3
Καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς, ψηνοντάς τους στο φούρνο για 10' στους 180-200 βαθμούς προσέχοντας μην τους κάψουμε.
-
4
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
-
5
Ρίχνουμε μέσα το ταχίνι και το μέλι και αποσύρουμε απο τη φωτιά.
-
6
Ρίχνουμε μέσα τα τρίμματα χαλβά, τα αποξηραμένα φρούτα και τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς.
-
7
Σε μία φόρμα (ή ένα ταπεράκι) ρίχνουμε λίγο απο τη σοκολάτα και έπειτα λίγα τετραγωνάκια χαλβά.
-
8
Μετά παλι σοκολάτα και πάλι χαλβά μέχρι να γεμίσει η φόρμα.
-
9
Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου ή στην κατάψυξη για 1 ωρίτσα!!
-
10
Κόβουμε σε φετούλες όπως τον κλάσσικό κορμό!!
Σχόλια (3)