κύρια φωτογραφία συνταγής Κορμός με χαλβά 2
mimi87
mimi87 @cook_8480551

Αλλιώτικος νηστίσιμος κορμός, για τις λιγούρες στην περίοδο της νηστείας!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για όσους δεν νηστεύουν μπορούν να προσθέσουν και μπισκότα!! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 Minutes
  1. 300 γρ χαλβά
  2. 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  3. 4 κουταλιές σούπας ταχίνι
  4. 2 κουταλιές σούπας μέλι
  5. 1 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, δαμάσκηνα και ότι άλλο σας αρέσει)
  6. 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ή φυστίκια αιγίνης προαιρετικά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα 200γρ χαλβά σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

  2. 2

    Τα υπόλοιπα 100γρ τα κάνουμε τρίμματα και τα κρατάμε στην άκρη.

  3. 3

    Καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς, ψηνοντάς τους στο φούρνο για 10' στους 180-200 βαθμούς προσέχοντας μην τους κάψουμε.

  4. 4

    Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

  5. 5

    Ρίχνουμε μέσα το ταχίνι και το μέλι και αποσύρουμε απο τη φωτιά.

  6. 6

    Ρίχνουμε μέσα τα τρίμματα χαλβά, τα αποξηραμένα φρούτα και τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς.

  7. 7

    Σε μία φόρμα (ή ένα ταπεράκι) ρίχνουμε λίγο απο τη σοκολάτα και έπειτα λίγα τετραγωνάκια χαλβά.

  8. 8

    Μετά παλι σοκολάτα και πάλι χαλβά μέχρι να γεμίσει η φόρμα.

  9. 9

    Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου ή στην κατάψυξη για 1 ωρίτσα!!

  10. 10

    Κόβουμε σε φετούλες όπως τον κλάσσικό κορμό!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

ANGOLINA
ANGOLINA @cook_8455596
Νοστιμότατη η συνταγή αλλά έβαλα και ξύσμα πορτοκάλι.

Από

mimi87
mimi87 @cook_8480551
στις