Lollypop
Lollypop @cook_8469089

Κορμός με σοκολάτα, μακεδονικό χαλβά και ξηρούς καρπούς

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι ξηροί καρποί και το σουσάμι μπαίνουν κατά προτίμηση.Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χαλβά σε διάφορες γεύσεις. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

66 Minutes
  1. 500 γρ μακεδονικό χαλβά
  2. 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  3. 60 ml ελαιόλαδο
  4. ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
  5. 1 κουταλάκι κανέλα
  6. 1 φλυτζάνι ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί

  2. 2

    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα στη σοκολάτα

  3. 3

    Κόβουμε το χαλβά σε κυβάκια και μαζί με τους ξηρούς καρπούς, τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας

  4. 4

    Ανακατεύουμε αργά για να μη λιώσει ο χαλβάς

  5. 5

    Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και σχηματίζουμε τον κορμό

  6. 6

    Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες εώς ότου σταθεροποιηθεί

  7. 7

    Τυλίγουμε τον κορμό με σουσάμι

Αντιδράσεις

Σχόλια (25)

popi
popi @popi1972
Απλά... ΦΟΒΕΡΟ!!
μόνο έτσι τρώμε πια τον χαλβά..
Συγχαρητήρια

Από

Lollypop
Lollypop @cook_8469089
στις