Κορμός νηστίσιμος

Bαθμολογία: 4.3636
       
 
11 ψήφοι
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 04.03.10

Περιγραφή

Ένα πολύ νόστιμο γλυκό σε περίοδο νηστείας.

Κορμός νηστίσιμος
photo: karavour

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. βιτάμ
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. κακάο ή λιωμένη κουβερτούρα
  • 200 γρ. νηστίσιμα μπισκότα
  • 1/2 φλ. μπράντυ
  • 1 φλ. ψιλοκοπανισμένη αμυγδαλόψιχα
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κακάο ή την κουβερτούρα και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.
  2. Σε μπολ τεμαχίζουμε τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το μπράντυ.
  3. Ρίχνουμε το μίγμα που χτυπήσαμε στο μίξερ μαζί με την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σε λαδόκολλα αλειμμένη με λίγο βούτυρο αδειάζουμε το γλυκό και το τυλίγουμε. Μπορούμε να το βάλουμε και σε φόρμα μακρόστενη του κέικ.
  5. Το βάζουμε στην κατάψυξη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από ένα βιβλίο με νηστίσιμες συνταγές.

Σχετικές συνταγές

Σοκολατένιος κορμός Σοκολατένιος κορμός
4
       
       
(1)
Σαλάμι σοκολάτας Σαλάμι σοκολάτας
4.7593
       
       
(54)
Κορμός μεθυσμένος σοκολάτας Κορμός μεθυσμένος σοκολάτας
4.3333
       
       
(9)
Δούκισσα νηστίσιμη Δούκισσα νηστίσιμη
5
       
       
(4)
Κορμός με χαλβά Κορμός με χαλβά
4.9375
       
       
(16)
Μωσαϊκό 'κατσαρόλας' Μωσαϊκό 'κατσαρόλας'
4
       
       
(6)

    28 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από fragola, 11-3-10  
    Όταν λέμε μπισκότα νηστίσιμα ποιά εννούμε?
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 11-3-10  
    Εγώ fragola χρησιμοποιώ τα Digestive σε νηστίσιμα γλυκά.
    #
    Σχόλιο από elenitak, 11-9-10  
    κ τα μιραντα παπαδοπουλου ειναι νηστισιμα εγω αντι για μπραντυ στιβω πορτοκαλι πανω απο τα μπισκοτα κ ειναι υπεροχο
    #
    Σχόλιο από karavour, 1-12-10  
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 1-12-10  
    Karavour σ'ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια σου και για τη φωτογραφία!!!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 28-2-11  
    Κορίτσια πρέπει να χρησιμοποιούμε το βιτάμ ΒΙΟ γιατί δυστυχός το βιτάμ soft και η πλάκα των 250 γρ δεν είναι πια νηστίσιμα. Αν κοιταξετε στα συστατικά υπαρχει σκόνη βουτυρογάλακτος ή ορός γάλακτος αναλόγος το είδος.Πάντος και τα 2 είναι αρτύσιμα.Είναι ένας υπέροχος κορμός που αξίζει να ψάξουμε λίγο τα υλικά του για να τον τρώμε χωρίς τύψεις και να τον απολαμβάνουμε με καθαρή συνείδηση.Καλή Μεγάλη Σαρακοστή να έχουμε όλοι.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 1-3-11  
    lianaki έχεις δίκιο σ'αυτό που λες και΄γω τώρα τελευταία το ανακάλυψα ότι το γράφουν στα συστατικά.Έχω βρεί όμως ένα άλλο βιτάμ της ΜΙΝΕΡΒΑ το <<χωριό κλασικό με ελαιόλαδο>> που γράφει από πίσω ότι είναι κατάλληλο και για νηστίες.Εύχομαι Καλή Σαρακοστή να έχουμε όλοι μας!
    #
    Σχόλιο από Mapanana, 2-12-11  
    Ευχαριστούμε Ντίνα για τον νηστίσιμο κορμό!!!!
    Πολύ ωραίος και νηστίσιμος!!!!
    5 πιρουνάκια από μένα!!!
    Καλά Χριστούγεννα!!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 3-12-11  
    Mapanana σε ευχαριστώ πολύ,χάρηκα πολύ που σου άρεσε.Καλά Χριστούγεννα να έχουμε όλοι μας!
    #
    Σχόλιο από annyp, 15-1-12  
    μου αρέσει που το αγαπημένο μου γλυκό το βρίσκω κ σε νηστίσιμη συνταγή. Ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από olgaa, 28-2-12  
    ti einai brantu????
    #
    Σχόλιο από july88, 28-2-12  
    Είναι ποτό κάτι σαν το κονιάκ...
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 29-2-12  
    annyp συγνώμη αλλά τώρα το είδα το μήνυμα σου.Σε ευχαριστώ πολύ για την βαθμολογία σου.Είναι πολύ ωραίο και σε νηστίσιμο.
    olgaa το μπράντυ είναι όπως λέει και η july88 σαν το κονιάκ,εσύ μπορείς να βάλεις κονιάκ ή όποιο άλλο λικέρ έχεις.Εγώ κάοιες φορές βάζω λικέρ ρόδι.Γίνεται το ίδιο νόστιμο.
    #
    Σχόλιο από olgaa, 20-3-12  
    euxaristw gia ti voitheia!!otan to ftiaksw tha vathmologisw!!
    #
    Σχόλιο από dro0f, 9-6-12  
    Ποση ωρα το βαζουμε στην καταψηξη?
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 10-6-12  
    dro0f εγώ το αφήνω για λίγες ώρες στην κατάψυξη και μετά το βάζω στην συντήρηση.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 25-3-13  
    Ωραίος κι εύκολος κορμός. Στη διαδικασία άλλαξα το εξής: δεν χτύπησα το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ, αλλά τα έλιωσα στο κατσαρολάκι και πρόσθεσα κατόπιν τη σοκολάτα, τα μπισκότα κλπ. Δεν ξέρω τι διαφορά θα είχε αν τα είχα κάνει όπως λέει η συνταγή, αλλά βγήκε μια χαρά. Επίσης δεν χρειάστηκε καθόλου κατάψυξη.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 27-3-13  
    Ginger σε ευχαριστώ πολύ,χάρηκα πολύ που σου άρεσε.
    #
    Σχόλιο από depi84, 11-4-13  
    συγγνώμη, αλλά η κουβερτούρα είναι ήδη γλυκιά θέλει τόση ζάχαρη; εγώ το κάνω έτσι περίπου μόνο κουβερτούρα λίγη παραπάνω βέβαια κ χωρίς αμυγδαλόψυχα κ γίνεται τέλειο
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 11-4-13  
    depi84 είναι ανάλογα τα γούστα.Εγώ το έφτιαξα πάλι προχθές και σκεφτόμουνα ότι δεν μου βγήκε τόσο γλυκό.Εμένα μου αρέσουν τα πολύ γλυκά.Σε κάποιον που δεν αρέσουν μπορεί να βάλει πιο λίγη ζάχαρη.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από karavour, 1-12-10  
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 1-12-10  
    Karavour σ'ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια σου και για τη φωτογραφία!!!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 28-2-11  
    Κορίτσια πρέπει να χρησιμοποιούμε το βιτάμ ΒΙΟ γιατί δυστυχός το βιτάμ soft και η πλάκα των 250 γρ δεν είναι πια νηστίσιμα. Αν κοιταξετε στα συστατικά υπαρχει σκόνη βουτυρογάλακτος ή ορός γάλακτος αναλόγος το είδος.Πάντος και τα 2 είναι αρτύσιμα.Είναι ένας υπέροχος κορμός που αξίζει να ψάξουμε λίγο τα υλικά του για να τον τρώμε χωρίς τύψεις και να τον απολαμβάνουμε με καθαρή συνείδηση.Καλή Μεγάλη Σαρακοστή να έχουμε όλοι.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 1-3-11  
    lianaki έχεις δίκιο σ'αυτό που λες και΄γω τώρα τελευταία το ανακάλυψα ότι το γράφουν στα συστατικά.Έχω βρεί όμως ένα άλλο βιτάμ της ΜΙΝΕΡΒΑ το <<χωριό κλασικό με ελαιόλαδο>> που γράφει από πίσω ότι είναι κατάλληλο και για νηστίες.Εύχομαι Καλή Σαρακοστή να έχουμε όλοι μας!
    #
    Σχόλιο από Mapanana, 2-12-11  
    Ευχαριστούμε Ντίνα για τον νηστίσιμο κορμό!!!!
    Πολύ ωραίος και νηστίσιμος!!!!
    5 πιρουνάκια από μένα!!!
    Καλά Χριστούγεννα!!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 3-12-11  
    Mapanana σε ευχαριστώ πολύ,χάρηκα πολύ που σου άρεσε.Καλά Χριστούγεννα να έχουμε όλοι μας!
    #
    Σχόλιο από annyp, 15-1-12  
    μου αρέσει που το αγαπημένο μου γλυκό το βρίσκω κ σε νηστίσιμη συνταγή. Ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 29-2-12  
    annyp συγνώμη αλλά τώρα το είδα το μήνυμα σου.Σε ευχαριστώ πολύ για την βαθμολογία σου.Είναι πολύ ωραίο και σε νηστίσιμο.
    olgaa το μπράντυ είναι όπως λέει και η july88 σαν το κονιάκ,εσύ μπορείς να βάλεις κονιάκ ή όποιο άλλο λικέρ έχεις.Εγώ κάοιες φορές βάζω λικέρ ρόδι.Γίνεται το ίδιο νόστιμο.
    #
    Σχόλιο από olgaa, 20-3-12  
    euxaristw gia ti voitheia!!otan to ftiaksw tha vathmologisw!!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 25-3-13  
    Ωραίος κι εύκολος κορμός. Στη διαδικασία άλλαξα το εξής: δεν χτύπησα το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ, αλλά τα έλιωσα στο κατσαρολάκι και πρόσθεσα κατόπιν τη σοκολάτα, τα μπισκότα κλπ. Δεν ξέρω τι διαφορά θα είχε αν τα είχα κάνει όπως λέει η συνταγή, αλλά βγήκε μια χαρά. Επίσης δεν χρειάστηκε καθόλου κατάψυξη.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 27-3-13  
    Ginger σε ευχαριστώ πολύ,χάρηκα πολύ που σου άρεσε.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 11-4-13  
    depi84 είναι ανάλογα τα γούστα.Εγώ το έφτιαξα πάλι προχθές και σκεφτόμουνα ότι δεν μου βγήκε τόσο γλυκό.Εμένα μου αρέσουν τα πολύ γλυκά.Σε κάποιον που δεν αρέσουν μπορεί να βάλει πιο λίγη ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από despinal, 24-6-13  
    Ο πιο νόστιμος κορμός που έχουμε φάει! Συγχαρητήρια και από τον αντρούλη μου! Απλώς τον έβαλα στο ψυγείο και όχι στην κατάψυξη γιατί δεν μας αρέσει πολύ σκληρό.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 26-6-13  
    despinal σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.Για να σου πω την αλήθεια και΄γω τώρα τελευταία ότι κορμό φτιάχνω δεν τον βάζω στην κατάψυξη γιατί μου φαίνεται και μ'ένα πολύ σκληρός και τον βάζω στην συντήρηση.Νομίζω ότι γίνεται πιο νόστιμος.
    #
    Σχόλιο από despinal, 26-6-13  
    Να είσαι καλά ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ! Γίνεται τέλειος εκτός από το αμύγδαλο και με τριμμένο φουντούκι πάντως. Και πάλι μπράβο!
    #
    Σχόλιο από Cleopatra, 19-11-13  
    Εύκολος και νόστιμος κορμός. Τον έκανα με καρύδια, λίγο λικέρ κράνο (θα φάνε και τα παιδιά!) και χυμό πορτοκάλι. Θα συμφωνήσω με την depi84, ότι μάλλον θέλει λιγότερη ζάχαρη. Αν και είναι σίγουρα θέμα γούστου, εγώ έβαλα 200 γρ άχνη σε 230 γρ μπισκότα μιράντα και μου φάνηκε πολύ γλυκό. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω με 125 γρ άχνη και με μπισκότα digestives (νομίζω ότι είναι πιο άγλυκα από τα μιράντα). Επίσης, για συντομία, τον έκανα όπως η Ginger στο κατσαρολάκι, αλλά μου φαίνεται ότι αν χτυπηθεί διαλύεται καλύτερα η άχνη. Πάντως τρώγεται πολύ ευχάριστα και δεν νομίζω ότι θα επιβιώσει πάνω από 1-2 μέρες στο ψυγείο μας πριν καταναλωθεί...
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 19-11-13  
    Σας ευχαριστώ πολύ για την βαθμολογία σας και για τα καλά σας λόγια,χαίρομαι πολύ που σας άρεσε.
    #
    Σχόλιο από july88, 23-12-13  
    ωραιότατος!

    8 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από fragola, 11-3-10  
    Όταν λέμε μπισκότα νηστίσιμα ποιά εννούμε?
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 11-3-10  
    Εγώ fragola χρησιμοποιώ τα Digestive σε νηστίσιμα γλυκά.
    #
    Σχόλιο από elenitak, 11-9-10  
    κ τα μιραντα παπαδοπουλου ειναι νηστισιμα εγω αντι για μπραντυ στιβω πορτοκαλι πανω απο τα μπισκοτα κ ειναι υπεροχο
    #
    Σχόλιο από olgaa, 28-2-12  
    ti einai brantu????
    #
    Σχόλιο από july88, 28-2-12  
    Είναι ποτό κάτι σαν το κονιάκ...
    #
    Σχόλιο από dro0f, 9-6-12  
    Ποση ωρα το βαζουμε στην καταψηξη?
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 10-6-12  
    dro0f εγώ το αφήνω για λίγες ώρες στην κατάψυξη και μετά το βάζω στην συντήρηση.
    #
    Σχόλιο από depi84, 11-4-13  
    συγγνώμη, αλλά η κουβερτούρα είναι ήδη γλυκιά θέλει τόση ζάχαρη; εγώ το κάνω έτσι περίπου μόνο κουβερτούρα λίγη παραπάνω βέβαια κ χωρίς αμυγδαλόψυχα κ γίνεται τέλειο

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από tetzeris, 18-11-13  
    Έφτιαξα τον κορμό προχθές βράδυ, σε διπλή δόση, και χθες βράδυ δεν είχε μείνει τίποτα!!Απλά να πω κάποιες αλλαγές που έκανα:

    1. χρησιμοποίησα κονιάκ αντί για μπράντυ και παρέλειψα την αμυγδαλόψιχα-έχουμε και αλλεργικούς...
    2. δεν χρησιμοποίησα καν μίξερ-απλά ανακάτεψα σ ένα μπολ κακάο, άχνη, λιωμένο βιτάμ,κονιάκ, κομματιασμένα μπισκότα - μ αυτό τον τρόπο απλά κάνεις πιο γρήγορα
    3. έβαλα περισσότερα μπισκότα.

    Όταν τον έφτιαξα μου φάνηκε πολύ σκούρο το μείγμα, αλλά όταν τον δοκίμασα ήταν απλά νοστιμότατος! Να σημειώσω ότι κι εγώ στο ψυγείο τον έβαλα (ευτυχώς, γιατί είχε σκληρύνει αρκετά κι έτσι)

    Αυτά, 5 πηρουνάκια κι από μένα, για τη θραύση που έκανε!
    #
    Σχόλιο από Adamantia 88, 4-7-14  
    τα 100γρ κακάο είναι πααάρα πολύ για τα γούστα μας. 80γρ έβαλα και πρόσθεσα κι άλλη άχνη και πάλι είναι αρκετά πικρό. επειδή δεν βρήκα νηστίσιμα μπισκότα και δεν προλάβαινα να φτιάξω δικά μου τα αντικατέστησα με φρυγανιές.δεν είναι το ίδιο όπως με μπισκότα αλλά και έτσι μου άρεσε για νηστίσιμο.

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Νηστίσιμα με σοκολάτα!
    Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    Νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 85 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa
    Γλυκά με σοκολάτα
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της anthe13
    νηστίσιμα προ δοκιμής
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της Adamantia 88
    ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της chairepeti