Κορμός παγωτό
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στο παντεσπάνι... Δεν πρέπει να είναι τελείως κρύο γιατί σπάει και δεν τυλίγεται ρολό.
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
6 ασπράδια
-
3 κ.σ. αλεύρι
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
6 κροκάδια
-
4 κ.σ.κακάο
-
2 βανίλιες
-
Για την κρέμα
-
1 ποτήρι άχνη ζάχαρη
-
250 κρέμα γάλακτος
-
1 πακέτο τυρί κρέμα
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπώ τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τα βάζω στο ψυγείο. Ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα κροκάδια, το κακάο και τις βανίλιες. Προσθέτω σιγά-σιγά τη μαρέγκα και ψήνω στους 180 για 10-20 min σε ταψί με λαδόκολλα.
-
2
Φτιάχνω την κρέμα ανακατεύοντας την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και τη βανίλια.
-
3
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι αλείφουμε πάνω την κρέμα και το τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Βάζω στην κατάψυξη.
-
4
Όταν θελω να το σερβίρω το σκεπάζω με σαντιγύ.
Σχόλια (5)
Μπορώ αντί για τυρί κρέμα να βάλω κάτι άλλο;