Κορμός σοκολάτα-φουντούκι-περγαμόντο
Μια πολύ αρωματική συνταγή, πλούσια γεύση και ταιριάζει σε πολλές περιστάσεις!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές με φρούτα, ξηρούς καρπούς και διάφορα είδη σοκολάτας.
Υλικά
-
600 ml κρέμα γάλακτος
-
600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
1/3 κούπας λικέρ περγαμόντο
-
500 γρ. φουντούκια
-
200 γρ. ινδοκάρυδο
-
2 συσκευασίες μπισκότα πτι-μπερ
-
1/3 κούπας ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την σοκολάτα και ομογενοποιούμε.
-
2
Ακολουθεί με την προσθήκη των υπολοίπων υλικών. Κομματιάζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
-
3
Αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει, παίρνουμε μια λαδόκολλα και κατά μήκος απλώνουμε το μείγμα.
-
4
Τυλίγουμε σε ρολό και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες.
-
5
Βγάζουμε την λαδόκολα, σερβίρουμε σε πιατέλα, δημιουργούμε ρωγμές ακανόνιστες όπως σε κορμό δέντρου και πασπαλίζουμε με άχνη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια