Κορμός σοκολάτας - κάστανου

Μαγειρεύτηκε 7 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Αν σας αρέσει ο συνδιασμός σοκολάτα - κάστανο, αυτός ο κορμός θα σας ενθουσιάσει. Είναι πολύ εύκολος, γρήγορος και πεντανόστιμος!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ αγόρασα έτοιμα βρασμένα κάστανα και ήταν πολύ εύκολο να φτιαχτεί ο κορμός...Τη συνταγή τη βρήκα σε διάφορα περιοδικά και είναι μάλλον του Στέλιου Παρλιάρου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

7 Minutes
  1. 1000-1200 γρ. κάστανα (για να βγει μισό κιλό καθαρισμένα) ή
  2. 500 γρ. έτοιμο πουρέ κάστανο ή έτοιμα βρασμένα κάστανα
  3. 125 γρ. βούτυρο
  4. 125 γρ. κουβερτούρα 
  5. 130 γρ. ζάχαρη άχνη  + λίγη για το πασπάλισμα
  6. Ό,τι θέλετε για γαρνίρισμα.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τα κάστανα να μαλακώσουν και όταν κρυώσουν λίγο τα ξεφλουδίζουμε (αν έχουμε έτοιμα κάστανα το προσπερνάμε αυτό). Βάζουμε τα κάστανα μαζί με τη μισή ζάχαρη σε μπλέντερ και τα κάνουμε πουρέ (ο έτοιμος πουρές περιέχει ήδη ζάχαρη, γι' αυτό προσοχή μη το κάνετε έξτρα γλυκό).

  2. 2

    Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, να φτάσει τους 40°.

  3. 3

    Αφήνουμε την σοκολάτα να κρυώσει λίγο και να πάει στους 35° και ανακατεύουμε με το βούτυρο (που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και την υπόλοιπη ζάχαρη

  4. 4

    Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δύο αυτά μίγματα μέχρι να γίνουν μια νόστιμη, ομοιόμορφη μάζα

  5. 5

    Αδειάζουμε τη μάζα αυτή στο κέντρο μιας λαδόκολας. Το τυλίγουμε, πλάθοντάς το ταυτόχρονα να πάρει το σχήμα που θέλουμε.

  6. 6

    Όταν το πετύχουμε, το βάζουμε όπως είναι στο ψυγείο για να σφίξει ο κορμός. Δεν χρειάζεται πολύ ώρα, γύρω στη μισή ώρα και είναι έτοιμος.

  7. 7

    Τον βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα πιρούνι του κάνουμε κάθετες γραμμές. Μετά το στολίζουμε από πάνω με ό,τι θέλουμε (κερασάκια, σαντιγύ κλπ) και πασπαλίζουμε με άχνη.Πιστεύω ότι είναι πιο νόστιμος αν έχει μείνει έξω από το ψυγείο για λίγη ώρα...

Αντιδράσεις

Cooksnaps (7)

Σχόλια (26)

common
common @cook_8455107
Εβαλα μέσα τριμμένα καρύδια και το σέρβιρα με creme anglaise. Καθόλου άσχημο, ειδικά με την κρέμα.

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα