Κορμός σοκολάτας (κατσαρόλας)
Αυτή η συνταγή είναι σαν το σαλάμι το "γνωστό" μόνο που αυτό γίνεται πιο εύκολο γιατί είναι κατσαρόλας! Τη συνταγή μου την έδωσαν από μια ταβέρνα στον παλιό οικισμό του ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ στο Ν. ΠΕΛΛΑΣ.
Υλικά
-
1 λίτρο γάλα
-
1 1/2 κουβερτούρα
-
8 κουτ. ζάχαρη
-
125 γρ μαργαρίνη
-
2 πακέτα πτι μπερ
-
1 1/4 φλ. κάστερ πάουντερ (custard powder) + γάλα
-
1 μόρφατ (τενεκεδάκι)
-
1 κούπα άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα. Αφού ζεσταθεί ρίχνουμε την κουβερτούρα, την ζάχαρη, τη μαργαρίνη.
-
2
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την σκόνη κάστερ με το γάλα (την δοσολογία την γράφει η συσκευασία). Την ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και στο τέλος ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα.
-
3
Στρώνουμε το μείγμα σε πυρέξ ή ταψάκι και στο ψυγείο να παγώσει.
-
4
Χτυπάμε την μόρφατ με την άχνη και όταν πήξει την στρώνουμε πάνω στην κρέμα. Πασπαλίζουμε με καφέ τρούφα.
Σχόλια (26)