Κορμός σοκολάτας (μωσαϊκό)

Bαθμολογία: 4.2241
       
 
58 ψήφοι
skouikaki, 13.12.08

Περιγραφή

Το λατρευουν μικροι και μεγαλοι.
Κορμός σοκολάτας (μωσαϊκό)
photo: iris

Συνταγή από:

skouikaki

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 750gr μπισκοτα πτι μπερ
  • 1μισο φλυτζ τσαγιου αχνη
  • 2 κουτ σ. κακαο
  • 125 γρ μαργαρίνη
  • 1 φλυτζ καφε λικερ
  • 2 φλυτζ τσ. γαλα
  • 2 κροκους αβγων
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα , Σοκολάτα , Αβγά
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 38' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 1' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιωνουμε τη μαργαρίνη και προσθετουμε τη ζαχαρη.
  2. Ριχνουμε το γαλα, το λικερ, τα αβγα και το κακαο μεχρι να γινει μιγμα.
  3. Σπαμε τα μπισκοτα ακανονιστα και τα ριχνουμε μεσα.
  4. Ανακατευουμε καλα και πανω σε μια λαδοκολα το πλαθουμε σαν κορμο.
  5. Το βαζουμε στο ψυγειο να δεσει και ειναι ετοιμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν εχετε λικερ μπορειτε να χρησιμοποιησετε αλλο ποτο.εγω εχω δοκιμασει και τσικουδια

Σχετικές συνταγές

    91 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από VICKYX25X, 19-1-09  
    ΟΥΑΟΥ!!!ΑΧ ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΘΑ ΒΓΩ 500 ΚΙΛΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΤΕΛΕΙΑ ΓΛΥΚΑ.ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ Κ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ..
    ΠΑΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ
    ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΩΡΑ Κ ΛΙΩΝΩ.ΧΙΙΧΙΧΙΧΧΙ
    #
    Σχόλιο από Ρηνα, 19-1-09  
    το τσακιζουμε κανονικα
    #
    Σχόλιο από Hari, 19-1-09  
    kai an den exoume mpiskota PTI BER?? oti dipote mpiskota gia proino kanoun????
    #
    Σχόλιο από Φρύνη, 20-1-09  
    Hari, νομίζω ότι ο κορμός θέλει οπωσδήποτε μπισκότα μπτι μπερ!!! Εγώ πάλι δε βάζω αυγά και ρίχνω μπόλικο κακάο. Γίνεται υπέροχο αν προσθέσετε και 3-4 κουταλιές σούπας σοκαλάτα σε σκόνη (υπάρχει έτοιμη χωρίς ζάχαρη) και προσθέτω φυσικά και άχνη. ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΖΩ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΛΙΚΑ ΚΑΡΥΔΙΑ (τεμαχισμένα σε πολύ μικρά κομμάτια). Μπορείτε επίσης να τρίψετε καρύδια (ή όποιους ξηρούς καρπούς σας αρέσουν) στο multi και να ρίξετε μπόλικο πάνω στον κορμό, για να αναβαθμίσετε την εμφάνισή του. Ο κορμός είναι εξαιρετικά εύκολο γλυκό και το λατρεύουν οι περισσότεροι.
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 20-1-09  
    Φρύνη κι εγώ σαν κι εσένα τον κάνω, βάζοντας μάλιστα λιγότερο βιτάμ (2 γεμάτες κουταλιές της σούπας). Αυγά (και μάλιστα ωμά) δεν χρειάζονται. Σφίγγει μια χαρά και χωρίς αυτά! Μόνο μην τρίψετε τα μπισκότα, κόψτε τα με τα χέρια περίπου στα 4.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 20-1-09  
    Εγώ πάλι νομίζω πως θα κάνουν διάφορα ειδη μπισκότου. Σίγουρα μπορείς και με μπισκότα μιράντα. Αλλά θεωρώ πως θα γινει με οποιοδήποτε μπισκοτάκι απλό, με παραλλαγή στη γεύση. Μια δοκιμή θα σε πείσει, άλλωστε να γίνει χάλια δε νομίζω :)
    #
    Σχόλιο από derbaso, 26-3-09  
    ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Fucshia, 13-4-09  
    Από εμένα παίρνεις άριστα...το έφτιαξα χτες το βράδυ και σήμερα φαγώθηκε ήδη το μισό...! Πεντανόστιμο!!
    #
    Σχόλιο από Μαργαρίτα 4, 17-6-09  
    πολυ ευκολη και πολυ νοστιμη!!!συγχαρητηρια
    #
    Σχόλιο από vassiliki2, 27-7-09  
    πολύ νόστιμο κ γρήγορο γλυκό!
    #
    Σχόλιο από rednails, 18-8-09  
    Ένας άλλος τρόπος είναι με ζαχαρούχο γάλα αντί για ζάχαρη και κουβερτούρα αντί για κακάο. Χωρίς αυγό.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΑΤΑ, 27-8-09  
    Kαλά ξανάγινα 6-7 χρονών!!!!Ηταν το μόνο πράγμα που δεν είχα κάνει απο τότε που ήμουν παιδί!!!Μπράβο σου για την συνταγή!!!Δεν είναι πολύ γλυκό να μπουχτίσεις ούτε έχει πολλά υλικά!!!Εγώ έβαλα λικέρ βύσσινο που είχα κάνει μόνη μου και πρόσθεσα και ψιλοκομμένα βύσσινα που είχα στραγγισμένα απο το λικέρ!!!Κόλαση!!!Ούτε κουβερτούρες....Κλασικό,νόστιμο και γρήγορο!!!Μόνο που θέλει κατάψυξη αρχικά αλλιώς δεν πήζει καλά.
    #
    Σχόλιο από iris, 23-9-09  
    Κλασσικο γλυκο,ευκολο και πανω απο ολα υπεροχο!!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 23-9-09  
    Κι εγώ την ίδια συνταγή κάνω περίπου. Απλά προσθέτω λίγα καρύδια και δεν βάζω αυγά. Επίσης βάζω το γλυκό στην κατάψυξη και όχι στο ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από Αλεξία30, 13-10-09  
    #
    Σχόλιο από loulou222, 24-10-09  
    molis to ekana tha doume an einai kalo pantos tora pou to dokimasa htan kataplhktiko
    #
    Σχόλιο από Terezoulini, 15-12-09  
    Το έκανα με μπισκότα μιράντα γιατί δεν είχα πτι μπερ κι έγινε καλό αλλά πιο γλυκό απ'οτι έπρεπε. Το προτιμώ με πτι μπερ κατά πολύ.
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 12-1-10  
    geia sas ,kserei kaneis na mou pei an valw mono zaxarouxo gala poso gala prepei na valw?
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 14-1-10  
    geia sou skouikaki,danke gia to mnm.evala zaxarouxo,katholou zaxari k egine perfekt...bravo gia tin syntagi.
    #
    Σχόλιο από ellh2009, 9-2-10  
    kala e!!!!!!!!!1me etreksan ta salia
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    59 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από VICKYX25X, 19-1-09  
    ΟΥΑΟΥ!!!ΑΧ ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΘΑ ΒΓΩ 500 ΚΙΛΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΤΕΛΕΙΑ ΓΛΥΚΑ.ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ Κ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ..
    ΠΑΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ
    ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΩΡΑ Κ ΛΙΩΝΩ.ΧΙΙΧΙΧΙΧΧΙ
    #
    Σχόλιο από Ρηνα, 19-1-09  
    το τσακιζουμε κανονικα
    #
    Σχόλιο από derbaso, 26-3-09  
    ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Fucshia, 13-4-09  
    Από εμένα παίρνεις άριστα...το έφτιαξα χτες το βράδυ και σήμερα φαγώθηκε ήδη το μισό...! Πεντανόστιμο!!
    #
    Σχόλιο από Μαργαρίτα 4, 17-6-09  
    πολυ ευκολη και πολυ νοστιμη!!!συγχαρητηρια
    #
    Σχόλιο από vassiliki2, 27-7-09  
    πολύ νόστιμο κ γρήγορο γλυκό!
    #
    Σχόλιο από iris, 23-9-09  
    Κλασσικο γλυκο,ευκολο και πανω απο ολα υπεροχο!!!
    #
    Σχόλιο από Αλεξία30, 13-10-09  
    #
    Σχόλιο από loulou222, 24-10-09  
    molis to ekana tha doume an einai kalo pantos tora pou to dokimasa htan kataplhktiko
    #
    Σχόλιο από Terezoulini, 15-12-09  
    Το έκανα με μπισκότα μιράντα γιατί δεν είχα πτι μπερ κι έγινε καλό αλλά πιο γλυκό απ'οτι έπρεπε. Το προτιμώ με πτι μπερ κατά πολύ.
    #
    Σχόλιο από ellh2009, 9-2-10  
    kala e!!!!!!!!!1me etreksan ta salia
    #
    Σχόλιο από lia36, 19-5-10  
    το αγαπημενο γλυκο του αντρουλη μου τελειο
    #
    Σχόλιο από gregking79, 27-7-10  
    emena o kormos mou bgike xalia epeidi einai tigka sto mpiskoto. mipos ta 750 gr mpiskoto einai ipervolika? giati ousiastika to apotelesma einai sketo mpiskoto stegno.
    #
    Σχόλιο από Loukia84, 13-8-10  
    Πάρα πολύ καλό και ευπαρουσίαστο το γλυκάκι, δε νομίζω όμως ότι χρειάζεται όλη αυτή τη ζάχαρη. Σ' ευχαριστώ πάντως.
    #
    Σχόλιο από kostas, 13-8-10  
    και το κακαο ειναι τσιγγουνεμενο :)))))
    #
    Σχόλιο από skouikaki, 6-9-10  
    αγαπητη sitronella ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις απαντησεις αλλα ηδη εχω απαντησει σε ολες προσωπικα στον καθενα.
    #
    Σχόλιο από melisoula, 11-9-10  
    Απίστευτο γλυκό σε χρόνο μηδέν!!!!
    Έβαλα λικέρ βύσσινο και επειδή δεν μου έφτασαν τα μπισκότα όσα ειχα σπίτι έβαλα φρυγανιά μην το φοβάστε εγινε φοβερό!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από MaRiAnNa_12, 16-9-10  
    #
    Σχόλιο από elli9013, 6-10-10  
    ωραια περιγραφη συνταγης!"λιωνουμε τη μαργαρινη"!επρεπε απο κατω να συμπληρωνεισ¨"αντι να το φατε μπορειται καλυτερα να το πιειτε με συνοδεια τα μπισκοτα πτι-μπερ για να μην πανε κ χαμμενα."γιατι κορμοσ αποκλειεται να γινει!το βουτυρο στον κορμο ΔΕΝ το λιωνουμε!!!
    #
    Σχόλιο από skouikaki, 6-10-10  
    αγαπητή ELLI9013 το αν σου αρεσει η περιγραφη ειναι δικαιωμα σου να το λες και μπραβο σου,ομως εγω τοσα χρονια με αυτη τη δοσολογια το κανω και μου βγαινει κορμος..οπως και σε πολλα ατομα που αποτι ειδα το εχουν φτιαξει.αν δεν σου πετυχε ψαξε να βρεις αλλου το λαθος δεν ειναι αναγκη να εισαι ερειστικη..υπαρχει και πιο ευγενικος τροπος..καλη επιτυχια!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    22 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Hari, 19-1-09  
    kai an den exoume mpiskota PTI BER?? oti dipote mpiskota gia proino kanoun????
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 20-1-09  
    Εγώ πάλι νομίζω πως θα κάνουν διάφορα ειδη μπισκότου. Σίγουρα μπορείς και με μπισκότα μιράντα. Αλλά θεωρώ πως θα γινει με οποιοδήποτε μπισκοτάκι απλό, με παραλλαγή στη γεύση. Μια δοκιμή θα σε πείσει, άλλωστε να γίνει χάλια δε νομίζω :)
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 12-1-10  
    geia sas ,kserei kaneis na mou pei an valw mono zaxarouxo gala poso gala prepei na valw?
    #
    Σχόλιο από agg2, 9-2-10  
    πολύ πολύ νόστιμο!!μια μικρή απορία όμως!στην αρχή το έβαλα κατάψυξη για να πήξει,μετά όμως το αφήνουμε εντελώς εκτός ψυγείου,ή στην συντήρηση;;;
    #
    Σχόλιο από skouikaki, 10-2-10  
    agg2 εγω στο ψυγειο μου εχω ημικαταψυξη οποτε το βαζω εκει αν ακαι δεν προλαβαινω να το βαλω γτ το τρωμε σε δευτερολεπτα.αχαχχαχα
    το αφηνεις στην καταψυξη και πριν το σερβιρεις το αφηνεις λιγο εκτος για να μπορεις να το κοψεις!!!ελπιζω να βοηθησα!!
    #
    Σχόλιο από rock.melin, 4-3-10  
    σορρυ θελω να ρωτησω αν ειναι ευκολο ποσα gr βουτυρο πρεπει να βαλω περιπου?
    #
    Σχόλιο από kokar, 23-4-10  
    na rwtisw otan bazoume sti fwtia to boutirw kai meta prosthetoume tin axni zaxari to bgazoume to migma apo tn fwtia??
    #
    Σχόλιο από efinikos, 20-6-10  
    egw bazw koniak! kai katholou augo! vgenei polu nostimo! alla tha hthela na rothsw an ginetai anti gia ladokola na xrisimopoihsw h memvranh h alouminoxarto!
    #
    Σχόλιο από viv0o, 23-7-10  
    ax poso teleio paizei na einai auto to glukakiii! kathe fora to tsakizoume omadikws sto spiti... an k exasa thn paradosiakh suntagh ths giagias matinas propsathisa na ftiaksw auth edw k thn wra pou h margarinh kai h zaxarh eixan ginei mia wraiotath maza rixnontas to gala mou ekopse...mhpws kserete giati??
    #
    Σχόλιο από alien, 31-7-10  
    καλησπέρα.Δεν βαθμολογώ γιατι μόλις έκανα τον κορμό δεν τον δοκίμασα.Αλλά να ρωτήσω κατι??Οταν λες λιώνουμε βούτυρο με άχνη,εννοείς στην φωτιά??Γιατι εγώ τα έλιωσα απλά με μίξερ,όχι στην φωτιά.
    #
    Σχόλιο από gozzila100, 3-8-10  
    den exw katalavei.. pou mpainei i axni... episis de katalava. an einai 1 i 3/2 flitzania.. :) euxaristw..
    #
    Σχόλιο από eva_13, 1-9-10  
    εκπληκτικό γλυκό...μπορούμε να μην βάλουμε λικερ και να μην βάλουμε τίποτα?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-9-10  
    Επειδή βλέπω πολλές ερωτήσεις που δεν έχουν απαντηθεί, θα προσπαθήσω να δώσω απάντηση όπου μπορώ, σύμφωνα με την πείρα μου:
    rock.melin θέλει 125 γρ. βούτυρο
    kokar φωτιά θέλει μόνο μέχρι να λιώσει το βούτυρο, μετά τα υπόλοιπα τα ανακατεύουμε χωρίς να έχουμε αναμένη τη φωτιά.
    efinikos η λαδόκολλα είναι το καλύτερο. Η μεβράνη δεν κάνει γιατί δεν βοηθάει να κρατήσει το σχήμα. Το αλουμινόχαρτο είναι καλύτερο, αλλά έχεις τον κίνδυνο να μπει ανάμεσα στο γλυκό σου.
    alien το βούτυρο εννοεί στη φωτιά, αλλά αν σου βγήκε καλό απλώς με το μίξερ, μια χαρά. Θα πρέπει να έχει μείνει αρκετή ώρα εκτός ψυγείου βέβαια για να το κάνεις καλά.
    gozzila100 η άχνη μπαίνει στο βούτυρο (εκεί που γράφει "προσθέτουμε τη ζάχαρη" ) και θέλει ενάμιση φλυτζάνι.
    eva_13 το λικέρ είναι για μυρωδιά και μπορείς να μην το προσθέσεις.

    Ελπίζω να βοήθησα...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-9-10  
    skouikaki όταν γίνεται μια ερώτηση σε μια συνταγή εδώ, καλό είναι να γράφουμε εδώ την απάντηση, ώστε έάν κάποιος άλλος φίλος έχει την ίδια ερώτηση, να μην χρειαστεί να την ξαναγράψει, αλλά να διαβάσει την απάντηση. Αν στέλνεις τις απαντήσεις προσωπικά, θα χρειαστεί να απαντήσεις τις ίδιες απορίες ξανά και ξανά.
    Έτσι γίνεται σε όλες τις συνταγές.
    Εγώ δεν έχω τρόπο να ξέρω πως οι ερωτήσεις απαντήθηκαν, οπότε θέλησα απλώς να εξυπηρετήσω.
    #
    Σχόλιο από petra p, 21-1-11  
    geia se olous ithela na sas pw tin gnomi mou,i mitera mou douleuei se zaxaroplastio,i idia kanei ton kormo me zaxarouxo gala xoris auga,ligo gala k den lionei to boutiro to xtipaei sto mikser mazi me to kakao,spaei ta mpiskota ta perixinei me to zaxarouxo gala k ligo gala k epita bazei to xtipimeno boutiro me to kakao k ta anakateuei elafra to stronei se alouminoxarto k to bazei stin katapsiksi gia 1 wra k meta sto psigio,o kathenas ennoeite to ftiaxnei opos nomizei apla ithela na pw pos den exw ksana faei kalitero kormo,efxaristw!!!!!(bravo se olous sas pou dinete mia nota glikia)
    #
    Σχόλιο από vict9, 17-2-11  
    Θέλω να ρωτήσω για πόσα άτομα είναι αυτή η συνταγή???
    Επίσης είδα ότι ένα κουτι πτι-μπερ είναι 200 γρ., μήπως τα 750 είναι πολλά?
    #
    Σχόλιο από mariet, 14-8-11  
    καλησπερα!να ρωτησω κατι?το γαλα πρεπει να ειναι ζεστο η' κατευθειαν απ'το ψυγειο?
    #
    Σχόλιο από captain, 17-12-11  
    Καλημέρα!Μπορώ αντί για λικέρ να βάλω κονιάκ;
    #
    Σχόλιο από MP, 25-1-12  
    ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΊΧΑ ΧΑΣΕΙ, ΤΗΝ Προτιμώ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ! ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΥΓΡΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ Η ΜΟΥ ΕΠΕΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ...
    #
    Σχόλιο από pavilion_alex, 24-12-12  
    ακολούθησα τις οδηγίες, έλιωσα το βούτυρο και μετά τα έκανα όλα στο μίξερ, αλλά ήταν πολύ "νερουλό" δεν ήταν αρκετά σφιχτό ώστε να ρίξω τα μπισκότα και να μπορέσω να το πλάσω.

    καμιά ιδέα?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    10 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Φρύνη, 20-1-09  
    Hari, νομίζω ότι ο κορμός θέλει οπωσδήποτε μπισκότα μπτι μπερ!!! Εγώ πάλι δε βάζω αυγά και ρίχνω μπόλικο κακάο. Γίνεται υπέροχο αν προσθέσετε και 3-4 κουταλιές σούπας σοκαλάτα σε σκόνη (υπάρχει έτοιμη χωρίς ζάχαρη) και προσθέτω φυσικά και άχνη. ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΖΩ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΛΙΚΑ ΚΑΡΥΔΙΑ (τεμαχισμένα σε πολύ μικρά κομμάτια). Μπορείτε επίσης να τρίψετε καρύδια (ή όποιους ξηρούς καρπούς σας αρέσουν) στο multi και να ρίξετε μπόλικο πάνω στον κορμό, για να αναβαθμίσετε την εμφάνισή του. Ο κορμός είναι εξαιρετικά εύκολο γλυκό και το λατρεύουν οι περισσότεροι.
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 20-1-09  
    Φρύνη κι εγώ σαν κι εσένα τον κάνω, βάζοντας μάλιστα λιγότερο βιτάμ (2 γεμάτες κουταλιές της σούπας). Αυγά (και μάλιστα ωμά) δεν χρειάζονται. Σφίγγει μια χαρά και χωρίς αυτά! Μόνο μην τρίψετε τα μπισκότα, κόψτε τα με τα χέρια περίπου στα 4.
    #
    Σχόλιο από rednails, 18-8-09  
    Ένας άλλος τρόπος είναι με ζαχαρούχο γάλα αντί για ζάχαρη και κουβερτούρα αντί για κακάο. Χωρίς αυγό.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΑΤΑ, 27-8-09  
    Kαλά ξανάγινα 6-7 χρονών!!!!Ηταν το μόνο πράγμα που δεν είχα κάνει απο τότε που ήμουν παιδί!!!Μπράβο σου για την συνταγή!!!Δεν είναι πολύ γλυκό να μπουχτίσεις ούτε έχει πολλά υλικά!!!Εγώ έβαλα λικέρ βύσσινο που είχα κάνει μόνη μου και πρόσθεσα και ψιλοκομμένα βύσσινα που είχα στραγγισμένα απο το λικέρ!!!Κόλαση!!!Ούτε κουβερτούρες....Κλασικό,νόστιμο και γρήγορο!!!Μόνο που θέλει κατάψυξη αρχικά αλλιώς δεν πήζει καλά.
    #
    Σχόλιο από lenale, 23-9-09  
    Κι εγώ την ίδια συνταγή κάνω περίπου. Απλά προσθέτω λίγα καρύδια και δεν βάζω αυγά. Επίσης βάζω το γλυκό στην κατάψυξη και όχι στο ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 14-1-10  
    geia sou skouikaki,danke gia to mnm.evala zaxarouxo,katholou zaxari k egine perfekt...bravo gia tin syntagi.
    #
    Σχόλιο από alien, 1-8-10  
    Απλά φανταστικός.Συγχαρητήρια.Θέλει όμως σίγουρα κατάψυξη!!!Δεν έβαλ κονιάκ καθόλου και έβαλα γάλα με λιγότερη λακτόζη.Φάτε το παγωμένο πολυ!!!
    #
    Σχόλιο από florakex, 30-6-11  
    τελεια συνταγη και πολυ γρηγορη!
    τη δευτερη φορα που την εκανα προσθεσα και κομματακια φραουλας!!!!! :-)
    #
    Σχόλιο από elenavsl, 9-11-12  
    γεια σας ειναι θαυμασιο αλλα εγω τα εβαλα στην κατσαρολα πρωτα το βοτυρο και την ζαχαρη και μετα τα υπολοιπα υλικα και οταν εγιναν ολα ενα μειγμα το κατεβασα και εβαλα τα μπισκοττα. Νομιζω ειναι καλυτερα να ψηνονται τα αυγα. Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από xaroula, 9-9-13  
    Τι να πει κανεις για αυτο το γλυκο....εχει γινει πια εθνικο γλυκο των ελληνων!! αχαχα βαζω παντα πολυ περισσοτερο κακαο και δεν βαζω αβγα!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκακια
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της STELLATS
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της mmariam
    Αγαπημένες συνταγές κρεας
    Ένα βιβλίο 208 αγαπημένων συνταγών, του/της sandys
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της roulita
    Συνταγές για Κέικ - Τάρτες - Σουφλέ - Μάφινς
    Ένα βιβλίο 109 αγαπημένων συνταγών, του/της velina