Κορμός σοκολάτας χωρίς αυγά
Πολύ απλός στην παρασκευή του και κυρίως χωρίς αυγά! Η συνταγή είναι πολύ σοκολατένια..Μόνο για τους λάτρεις της σοκολάτας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την εμπνεύστηκα ύστερα από διάφορες δοκιμές! Βγάζει σχετικά μικρή ποσότητα (περίπου για 6 μερίδες). Αν θέλετε για πολλά άτομα διπλασιάστε τη δόση. Επίσης, βγαίνει πολύ σοκολατένια!
Υλικά
-
250 γρ. κουβερτούρα
-
100 γρ. κρέμα γάλακτος
-
0.5 κουτί μπισκότα petit beurre
-
2 κουταλιές της σούπας αμαρέττο ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας
-
1 μπολάκι κεράσια μαρατσίνο (γύρω στα είκοσι κεράσια)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε bain mari.
-
2
Βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε μπολ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την οποία έχουμε πρώτα ζεστάνει (όχι βράσει).
-
3
Προσθέτουμε τις κουταλιές αμαρέττο.
-
4
Ρίχνουμε στο μείγμα τα κερασάκια, τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει (σε τέσσερα περίπου κομμάτια).
-
5
Προσθέτουμε σπασμένα τα μπισκότα (τόση ποσότητα όση μας αρέσει και όση τραβάει το γλυκό) και ανακατεύουμε.
-
6
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα, τον πάτο της οποίας έχουμε στρώσει με νάιλον και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
-
7
ΣημείωσηΑν δεν έχετε κεράσια μαρατσίνο μπορείτε να βάλετε γλυκό του κουταλιού κεράσι, αφού όμως το πλύνετε ελαφρά με νερό, ώστε να φύγει το σιρόπι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια