Κορμός του Βασίλη
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι αναλογίες του βούτυρου και του μπισκότου ειναι ανάλογες με τα γούστα του καθενός μπορούμε να βάλουμε 500 γρ. βούτυρο, 400γρ.μπισκότα ανάλογα με το πως το θέλουμε.
Υλικά
-
380 γρ. μπισκότα μιράντα
-
500 γρ. βούτυρο (σκληρό, οχι μαλακό)
-
6 κ.σ κακάο
-
4 κ.σ ζάχαρη άχνη
-
1/4 ποτηριού γάλα
-
1/4 ποτηριού κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βουτάμε το αναδευτήρι του μίξερ σε ζεστό νερό και το τοποθετούμε στο μίξερ για να χτυπήσουμε το βούτυρο το οποιο δεν έχουμε λιώσει, μετα βαζουμε το κακάο και την άχνη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ενα καφέ απαλό μείγμα.
-
2
Σπάμε τα μπισκότα σε ενα λεκανάκι και τα ραντίζουμε με το γάλα κια το κονιάκ.
-
3
Μετά παίρνουμε μια φόρμα και βαζουμε στο πάτο της λιγο μίγμα απο βούτυρο κακάο άχνη.
-
4
Μετά ανακατεύουμε τα μπισκότα με το υπόποιπο υλικα και το βάζουμε στη φόρμα. Πάμε ψυγειο.
-
5
Το ξεφορμάρουμε βουτώντας το λίγο στο ζεστό νερό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)