κύρια φωτογραφία συνταγής Κορμός του Βασίλη
SportySisi
SportySisi @cook_8494195

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι αναλογίες του βούτυρου και του μπισκότου ειναι ανάλογες με τα γούστα του καθενός μπορούμε να βάλουμε 500 γρ. βούτυρο, 400γρ.μπισκότα ανάλογα με το πως το θέλουμε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 380 γρ. μπισκότα μιράντα
  2. 500 γρ. βούτυρο (σκληρό, οχι μαλακό)
  3. 6 κ.σ κακάο
  4. 1/4 ποτηριού γάλα
  5. 1/4 ποτηριού κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βουτάμε το αναδευτήρι του μίξερ σε ζεστό νερό και το τοποθετούμε στο μίξερ για να χτυπήσουμε το βούτυρο το οποιο δεν έχουμε λιώσει, μετα βαζουμε το κακάο και την άχνη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ενα καφέ απαλό μείγμα.

  2. 2

    Σπάμε τα μπισκότα σε ενα λεκανάκι και τα ραντίζουμε με το γάλα κια το κονιάκ.

  3. 3

    Μετά παίρνουμε μια φόρμα και βαζουμε στο πάτο της λιγο μίγμα απο βούτυρο κακάο άχνη.

  4. 4

    Μετά ανακατεύουμε τα μπισκότα με το υπόποιπο υλικα και το βάζουμε στη φόρμα. Πάμε ψυγειο.

  5. 5

    Το ξεφορμάρουμε βουτώντας το λίγο στο ζεστό νερό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Aναστασία78
Aναστασία78 @cook_8472005
το φτιάχνει κ η δικιά μου μαμά εδώ και πολλά χρόνια (δεν αναφέρω τα χρόνια της ηλικίας μου, όχι ότι κάνει καραμπαμ), τέλειο γλυκό και πανεύκολο!

Από

SportySisi
SportySisi @cook_8494195
στις