Κορμός Χριστουγέννων
Υλικά
-
Για το μπισκουί
-
360 gr. ασπράδια
-
125 gr. νισεστέ
-
200 gr. κρόκοι αυγών
-
125 gr. αμύγδαλα σκόνη
-
125 gr. αλεύρι
-
180 gr. ζάχαρη
-
70 gr. μέλι
-
Για την κρέμα κάστανο
-
1.000 gr. πουρέ κάστανα
-
500 gr. βούτυρο
-
100 gr. ρούμι μαύρο
-
100 gr. σιρόπι 30 βαθμούς
-
1 φυτική βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μπισκουί.
-
2
Σε μπολ βάζετε τα ασπράδια μαρέγκα, χτυπάτε με τη ζάχαρη και τα σφίγγουμε. Αφρατεύουμε ελαφριά τους κρόκους με το μέλι, τα ενσωματώνουμε απαλά μέσα στη μαρέγκα και τελευταία προσθέτουμε απαλά τα μείγμα αλεύρι, νισεστέ, σκόνη αμυγδάλου. Με το χτένι απλώνουμε απάνω σε σιλπάτ και ψήνουμε στους 240 βαθμούς C για περίπου 7 λεπτά.
-
3
Κρέμα κάστανο.
-
4
Αφρατεύουμε το βούτυρο στο μίξερ και προσθέτουμε σιγά - σιγά τον πουρέ κάστανο, προσθέτουμε το σιρόπι ζεστό, το ρούμι και τη βανίλια, χτυπάμε καλά.
-
5
Μοντάρισμα.
-
6
Μόλις το μπισκουί βγει από τον φούρνο και κρυώσει ελαφρώς, το ψεκάζουμε με λίγο σιρόπι, άρωμα ρούμι, απλώνουμε την κρέμα κάστανο σε όλο το μπισκουί και το κάνουμε ρολό, βοηθώντας με ένα φύλλο λαδόκολα και σφίγγοντας με τη βοήθεια ενός πήχη, αφήνουμε για 1 ώρα στη συντήρηση και διακοσμούμε όπως θέλουμε.
Σχόλια