Κορώνα από παϊδάκια
Ένα νόστιμο "κόσμημα" στο γιορτινό σας τραπέζι! Το πιο συνηθισμένο σχόλιο για αυτό το πιάτο είναι"αυτό είναι για ντεκόρ ή μπορούμε να το φάμε;"
Υλικά
-
1 ολόκληρο κομμάτι από 16 περίπου παϊδάκια
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
μεγάλη βελόνα
-
σπάγγος ψησίματος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα παϊδάκια στη βάση τους ώστε να δώσουμε ελαστικότητα στο κομμάτι
-
2
Έπειτα τα κόβουμε από την πάνω πλευρά ως τη μέση
-
3
Τα ξεκοκκαλίζουμε ώστε να μείνουν γυμνά τα κοκκαλάκια στο πάνω μέρος
-
4
Τυλίγουμε κυκλικά το κομμάτι και ενώνουμε τις δύο άκρες του ράβοντας σφιχτά
-
5
Καλύπτουμε τα γυμνά κοκκαλάκια με αλουμινόχαρτο για να μην καούν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200) για 30΄- 45΄ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού
-
6
Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφού κρυώσει για 15΄το γεμίζουμε με το "χρυσό ρύζι"
Σχόλια (14)