Mastoras
Mastoras @cook_8486580
Athens,

Χειροποίητο κοτομπέικον με σάλτσα από κρέμα γάλακτος και φινόκιο...

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε να "κολυμπήσουν" στη σάλτσα τα κοτομπέικον, βγάλτε τα από τα ξυλαράκια και ανακατέψτε τα με τη σάλτσα. Καλή σας όρεξη!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Κοτομπέικον
  2. 25 μεγάλες φέτες μπέικον καπνιστό
  3. 2 μεγάλες πιπεριές (οποιουδήποτε χρώματος)
  4. 10 ξυλάκια για σουβλάκι
  5. Σάλτσα
  6. 1 μεγάλο φινόκιο
  7. 2 κ. σ. κάρυ
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους που να χωράνε να τυλιχτούν σε μισή φέτα μπέικον (3 φιλέτα 700γρ βγάζουν περίπου 50 κύβους).

  2. 2

    Κόβουμε τις 25 φέτες μπέικον στη μέση..

  3. 3

    Κόβουμε τις πιπεριές σε τετράγωνα περίπου όσο και οι μπουκίτσες κοτομπέικον.

  4. 4

    Περνάμε σε κάθε σουβλάκι πρώτα μια πιπεριά μετά 3 κομμάτια κοτόπουλο τυλιγμένα με μπέικον άλλη μια πιπεριά 2 ακόμα κομμάτια κοτομπέικον και κλείνουμε με μια πιπεριά.

  5. 5

    Βάζουμε τα 10 σουβλάκια κοτομπέικον σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

  6. 6

    Ψιλοκόβουμε το φινόκιο (σαν κρεμμύδι σε χωριάτικη σαλάτα) και το σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

  7. 7

    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση η κρέμα.

  8. 8

    Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα τη ρίχνουμε πάνω από τα έτοιμα κοτομπέικον που έχουμε βάλει σε μια πιατέλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

Rozana200406
Rozana200406 @cook_8471543
Πες μου σε παρακαλω γιατι η συνταγη σου "μου ακουγεται" πολυ νοστιμη,με τι μπορω να αντικαταστησω το φινοκιο που δε το θελω?μηπως με απλο κρεμμυδι?

Από

Mastoras
Mastoras @cook_8486580
στις
Athens,