κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπιτα 2
yiota
yiota @cook_8449083

Λίγα μυστικά ακόμα

ΣημείωσηΜπορούμε να κάνουμε και ρολά τα δύο φύλλα και να κόψουμε σε ροδέλες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 1 κοτόπουλο μέτριο
  2. 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  3. 250 γρ. έμενταλ
  4. 250 γρ. γκούντα
  5. 250 γρ. γραβιέρα
  6. 250 γρ. καπνιστό ρεγγάτο
  7. 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  8. άνηθο
  9. πιπέρι άσπρο
  10. λίγο ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε, καψαλίζουμε και βράζουμε το κοτόπουλο. Αφού βράσει καλά, το ξεκοκκαλίζουμε και το "μαδάμε".

  2. 2

    Κόβουμε τα τυριά σε κύβους.

  3. 3

    Σε βαθύ τηγάνι, βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν ελαφρά, ρίχνουμε τον άνηθο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά το πιπέρι και το κοτόπουλο ανακατεύοντας ελαφρά.

  4. 4

    Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και αδειάζουμε το μίγμα μας. Το στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και ρίχνουμε την κρέμα να πάει παντού.

  5. 5

    Από πάνω τοποθετούμε και το 2ο φύλλο σφολιάτας και κλείνουμε τα δύο φύλλα καλά μεταξύ τους ώστε να μην χυθούν τα τυριά με το ψήσιμο.

  6. 6

    Αλείφουμε με λίγο αυγό το φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ώσπου να ροδίσει η πίτα μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Sef_Leo
Sef_Leo @cook_8451578
Πολύ καλή αλλά βαριά και παχυντική πολύ...
Καλή για παιδιά , μακριά απο μεγάλους. :)

Από

yiota
yiota @cook_8449083
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα