Κοτόπιτα 2
Λίγα μυστικά ακόμα
ΣημείωσηΜπορούμε να κάνουμε και ρολά τα δύο φύλλα και να κόψουμε σε ροδέλες.
Υλικά
-
1 κοτόπουλο μέτριο
-
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
-
250 γρ. έμενταλ
-
250 γρ. γκούντα
-
250 γρ. γραβιέρα
-
250 γρ. καπνιστό ρεγγάτο
-
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
άνηθο
-
πιπέρι άσπρο
-
500 γρ. κρέμα γάλακτος
-
λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, καψαλίζουμε και βράζουμε το κοτόπουλο. Αφού βράσει καλά, το ξεκοκκαλίζουμε και το "μαδάμε".
-
2
Κόβουμε τα τυριά σε κύβους.
-
3
Σε βαθύ τηγάνι, βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν ελαφρά, ρίχνουμε τον άνηθο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά το πιπέρι και το κοτόπουλο ανακατεύοντας ελαφρά.
-
4
Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και αδειάζουμε το μίγμα μας. Το στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και ρίχνουμε την κρέμα να πάει παντού.
-
5
Από πάνω τοποθετούμε και το 2ο φύλλο σφολιάτας και κλείνουμε τα δύο φύλλα καλά μεταξύ τους ώστε να μην χυθούν τα τυριά με το ψήσιμο.
-
6
Αλείφουμε με λίγο αυγό το φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ώσπου να ροδίσει η πίτα μας.
Σχόλια (7)
Καλή για παιδιά , μακριά απο μεγάλους. :)