Κοτόπιτα "πανδαισία γεύσεων''
Μία πίτα που παντρεύει με επιτυχία αγαπημένα υλικά. Το αποτέλεσμα είναι γεμάτο γεύση, χρώμα και μυρωδιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή επιτυχία και κυρίως καλή όρεξη!!!
Υλικά
-
2 φύλλα σφολιάτας (περίπου 900 γρ.)
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
400 γρ. μανιτάρια λευκά Portobello
-
350 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
-
150 γρ. σπανάκι
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 φλυτζανάκι (του ελληνικού καφέ) λευκό κρασί
-
1/3 κ.γ. κάρυ
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι, κόβουμε το φιλέτο σε μικρά κυβάκια και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
-
2
Σε μεγάλο τηγάνι και μέτρια φωτιά βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το ελαιόλαδο και το κάρυ και αλατοπιπερώνουμε.
-
3
Όταν τσιγαριστεί το κρεμμύδι προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια και έπειτα από 3 λεπτά το σπανάκι. ΣΒήνουμε με το κρασί.
-
4
Μετά από 5 περίπου λεπτά, όταν έχουν μαλακώσει το κοτόπουλο και τα μανιτάρια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε 1 με 2 λεπτά μέχρι να δέσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
5
Σε ένα ταψί κουζίνας, αφού το βουτυρώσουμε, στρώνουμε ένα φύλλο τσακίζοντας προς τα πάνω τις άκρες, ρίχνουμε ομοιόμορφα σπό πάνω τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Γυρνάμε προς τα μέσα τις άκρες και τις πατάμε με ένα πηρούνι.
-
6
Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 λεπτά.
Σχόλια