Κοτόπιτα 3
Πεντανόστιμη κοτόπιτα χωρίς πολυ κόπο!!
Υλικά
-
Στήθος από 2 κοτόπουλα
-
1 ματσάκι άνιθο
-
1 κουτί μανιτάρια
-
τυρί τριμμένο μπόλικο
-
Φυλλο σφολιατας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το στήθος χωριστά το ένα απο το άλλο στην κατάψυξη να παγώσει λίγο για να κόβεται πιό έυκολα.
-
2
Μόλις παγώσει λίγο το βγάζουμε και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες 2 εκ. περίπου και τα βάζουμε σε 1 μπόλ.
-
3
Ψιλοκόβουμε τον άνιθο και τον ανακατέυουμε και αυτόν με το κοτόπουλο.
-
4
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το τυρί και το μίγμα μας είναι έτοιμο.
-
5
Σε ενα ταψί απλώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας και βάζουμε την γέμιση, να μην πάει όμως μέχρι τις άκρες γιατί θα πρέπει να το κλείσουμε μετά.
-
6
Σκεπάζουμε με το 2 φύλλο και κλείνουμε στισ άκρες (τυλίγουμε απο κάτω πρός τα πάνω στριφτά)
-
7
Με ένα μαχαίρι κόβουμε απο πάνω τα κομμάτια λίγο βαθεία να μην φτάσει όμως μέχρι τον πάτο.
-
8
Κάνουμε μικρές μαχαιριές σε κάθε κομμάτι, πασπαλίζουμε με σουσάμι (προεραιτικά) και το βάζουμε στο φούρνο!
-
9
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)