κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπιτα 3
danah2008
danah2008 @cook_8450821

Πεντανόστιμη κοτόπιτα χωρίς πολυ κόπο!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-10 άτομα
  1. Στήθος από 2 κοτόπουλα
  2. 1 ματσάκι άνιθο
  3. 1 κουτί μανιτάρια
  4. τυρί τριμμένο μπόλικο
  5. Φυλλο σφολιατας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το στήθος χωριστά το ένα απο το άλλο στην κατάψυξη να παγώσει λίγο για να κόβεται πιό έυκολα.

  2. 2

    Μόλις παγώσει λίγο το βγάζουμε και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες 2 εκ. περίπου και τα βάζουμε σε 1 μπόλ.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε τον άνιθο και τον ανακατέυουμε και αυτόν με το κοτόπουλο.

  4. 4

    Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το τυρί και το μίγμα μας είναι έτοιμο.

  5. 5

    Σε ενα ταψί απλώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας και βάζουμε την γέμιση, να μην πάει όμως μέχρι τις άκρες γιατί θα πρέπει να το κλείσουμε μετά.

  6. 6

    Σκεπάζουμε με το 2 φύλλο και κλείνουμε στισ άκρες (τυλίγουμε απο κάτω πρός τα πάνω στριφτά)

  7. 7

    Με ένα μαχαίρι κόβουμε απο πάνω τα κομμάτια λίγο βαθεία να μην φτάσει όμως μέχρι τον πάτο.

  8. 8

    Κάνουμε μικρές μαχαιριές σε κάθε κομμάτι, πασπαλίζουμε με σουσάμι (προεραιτικά) και το βάζουμε στο φούρνο!

  9. 9

    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

NTINA
NTINA @cook_8528225
Na προσθεσω στην νοστιμη πιτα σου,οτι ταιριαζει πολυ το μοσχοκαρυδο ,αν δεν βαλεις ανηθο.Ανηθο βαζω οταν την κανω με πρασα .Και προτιμησε την κοκκινη σφολιατα .

Από

danah2008
danah2008 @cook_8450821
στις