Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. 1 κοτόπουλο ολόκληρο [βάρους γύρω στα 1800-2000 γρ. (2 κιλά)] - ζητάμε να μας το τεμαχίσουν
  2. πιπεριές1 κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πράσινη
  3. 10 φέτες πάριζα
  4. 300 γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα τριμμένη ή 150 κεφαλογραβιέρα & 150 γκούντα
  5. 2 αυγά (κανονικού μεγέθους)
  6. 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
  7. αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το κοτόπουλο σε μεγάλη κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι.

  2. 2

    Αφού βράσει, το σουρώνουμε κι αφήνουμε να κρυώσει καλά για να μη καούμε στα χεριά μας.

  3. 3

    Αρχίζουμε να το ξεκοκκαλίζουμε κρατώντας μονό το «ψαχνό», το όποιο έπειτα μαδάμε, ώστε να μην υπάρχουν ολόκληρα κομμάτια. Αντί να κάνουμε αυτή τη διαδικασία, μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμο στήθος κοτόπουλου από super μάρκετ για μεγαλύτερη ευκολία ακλουθώντας ίδια διαδικασία… αλλά ακριβότερο, δική μας η επιλογή!

  4. 4

    Ψιλοκόβουμε ολόκληρες τις πιπεριές σε τετραγωνισμένα μικρά κομμάτια όπως και τις φέτες πάριζας.

  5. 5

    Αναμειγνύουμε καλά το κοτόπουλο με τις πιπεριές, τα αυγά, την πάριζα και το τριμμένο τυρί.

  6. 6

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι (όσο θέλουμε).

  7. 7

    Έχουμε ξεπαγώσει καλά τα δυο φύλλα σφολιάτας που έχουν συνήθως τα πακέτα. Τα ανοίγουμε και κόβουμε το καθένα σε δυο μέρη, άρα έχουμε τέσσερα φύλλα. Τα ανοίγουμε λιγάκι με πλαστή και προσθέτουμε ισόποση ποσότητα γέμισης.

  8. 8

    Φτιάχνουμε έτσι τέσσερα μεγάλα ρολά και κλείνουμε καλά τα φύλλα αλείφοντας με πινέλο και λάδι τα κλεισίματα του καθενός.

  9. 9

    Έχουμε προθερμάνει ελαφρώς το φούρνο και ψήνουμε στους 250 βαθμούς σε μικρό φούρνο.

  10. 10

    Σε κουζίνα με αέρα ψήνουμε σε μικρότερη θερμοκρασία 180 βαθμούς και προτιμάμε να καλύψουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για να ψηθεί καλύτερα, το oποιο βγάζουμε λίγο πριν σβήσουμε το φούρνο για να ξεροψηθεί.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Από

vggls
vggls @cook_8497507
στις
,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα