Κοτόπιτα 7
Κοτόπιτα σε ρολά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το κοτόπουλο σε μεγάλη κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι.
-
2
Αφού βράσει, το σουρώνουμε κι αφήνουμε να κρυώσει καλά για να μη καούμε στα χεριά μας.
-
3
Αρχίζουμε να το ξεκοκκαλίζουμε κρατώντας μονό το «ψαχνό», το όποιο έπειτα μαδάμε, ώστε να μην υπάρχουν ολόκληρα κομμάτια. Αντί να κάνουμε αυτή τη διαδικασία, μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμο στήθος κοτόπουλου από super μάρκετ για μεγαλύτερη ευκολία ακλουθώντας ίδια διαδικασία… αλλά ακριβότερο, δική μας η επιλογή!
-
4
Ψιλοκόβουμε ολόκληρες τις πιπεριές σε τετραγωνισμένα μικρά κομμάτια όπως και τις φέτες πάριζας.
-
5
Αναμειγνύουμε καλά το κοτόπουλο με τις πιπεριές, τα αυγά, την πάριζα και το τριμμένο τυρί.
-
6
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι (όσο θέλουμε).
-
7
Έχουμε ξεπαγώσει καλά τα δυο φύλλα σφολιάτας που έχουν συνήθως τα πακέτα. Τα ανοίγουμε και κόβουμε το καθένα σε δυο μέρη, άρα έχουμε τέσσερα φύλλα. Τα ανοίγουμε λιγάκι με πλαστή και προσθέτουμε ισόποση ποσότητα γέμισης.
-
8
Φτιάχνουμε έτσι τέσσερα μεγάλα ρολά και κλείνουμε καλά τα φύλλα αλείφοντας με πινέλο και λάδι τα κλεισίματα του καθενός.
-
9
Έχουμε προθερμάνει ελαφρώς το φούρνο και ψήνουμε στους 250 βαθμούς σε μικρό φούρνο.
-
10
Σε κουζίνα με αέρα ψήνουμε σε μικρότερη θερμοκρασία 180 βαθμούς και προτιμάμε να καλύψουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για να ψηθεί καλύτερα, το oποιο βγάζουμε λίγο πριν σβήσουμε το φούρνο για να ξεροψηθεί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια