Κοτόπιτα 9
Κοτόπιτα με φύλλο σφολιάτας, λαχανικά, τυρί και κρέμα γάλακτος!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ αφήνω τα υλικά να κρυώσουν στο τηγάνι για να μην λερώνω πολλά σκεύη και γιατί όταν έχω τραπέζι φτιάχνω το μείγμα από το πρωί για να γλιτώσω χρόνο και το απόγευμα προσθέτω το τυρί και την κρέμα μέσα στο τηγάνι και φτιάχνω την πίτα! Αν εσείς βιάζεστε βάλτε το τυρί και την κρέμα αμέσως απλά να ξέρετε ότι το τυρί θα λιώσει και μπορεί να μην ανακατευτούν τα υλικά καλά!Καλό θα ήταν να την αφήσετε λίγο να κρυώσει πριν την κόψετε για να μην τρέχει η γέμιση!Είναι τέλειο και για μπουφέ αν κοπεί μικρά κομμάτια! Καλή επιτυχία!!
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
-
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 μικρά κολοκυθάκια
-
2 καρότα
-
1 μεγάλη πιπεριά πράσινη ή κόκκινη
-
1 κουτί μανιτάρια
-
200 γρ. τυρί edam τριμμένο
-
250 ml κρέμα γάλακτος
-
λίγο κρασί
-
λίγο λάδι
-
αλάτι-πιπέρι
-
σουσάμι (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βγάζουμε όλο το κρέας από τα μπουτάκια κοτόπουλου και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
-
2
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα από τη λεπτή μεριά του τρίφτη και κόβουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά σε πολύ μικρά κομματάκια σαν κυβάκια.
-
3
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα, την πιπεριά, τα μανιτάρια κανένα 10λεπτο να ψηθούν και αυτα, ανακατεύοντας συχνά.
-
4
Προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
-
5
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
-
6
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλάτι.
-
7
Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ταψί αφού το έχουμε λαδώσει. Αδειάζουμε όλο το μείγμα, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι
-
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα με 45 μέχρι να ροδίσει απο πάνω.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια