Κοτόπιτα αμαρτίας

Bαθμολογία: 5
       
 
26 ψήφοι
_Ratatouille_, 18.02.13

Περιγραφή

Από τις αγαπημένες μου συνταγές για πίτα, πέραν της νοστιμιάς της αλλά και για τον λίγο χρόνο προετοιμασίας της. Την δοκιμάσατε στην Κοπή της πίτας στη Θεσσαλονίκη και μου τη ζητήσατε!!!

Κοτόπιτα αμαρτίας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 στήθος κοτόπουλο (2πλό)
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 5 φέτες γαλοπούλα βραστή
  • 2-3 πιπεριές (χρώματα της αρεσκείας σας)
  • 1 κούπα τρίμμα φέτας
  • 2 κούπες κίτρινο τυρί
  • 3 κ.σ. μαργαρίνη
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με κρεατικά
Σερβίρει: 6 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε το στήθος κοτόπουλο και το "μαδάμε".
  2. Σ'ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε ελαφρώς τις πιπεριές στη μαργαρίνη για 2' περίπου.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε την γαλοπούλα, την οποία έχουμε ψιλοκόψει, συνεχίζουμε να σωτάρουμε για άλλα 30''.
  4. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.
  5. Ρίχνουμε τα τυριά και τα ομογενοποιούμε στο υπόλοιπο μείγμα.
  6. Σ'ένα ταψάκι απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
  7. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα του κοτόπουλου και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  8. Στη συνέχεια "σκεπάζουμε" με το άλλο φύλλο σφολιάτας, χαράσουμε σε κομμάτια την πίτα και προσθέτουμε ελάχιστο βιτάμ από πάνω.
  9. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις έως ότου ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα μας. Καλή σας όρεξη!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Σημείωση: Χρησιμοποιούμε μαργαρίνη γιατί δένει καλύτερα η γέμιση.

Η ποσότητα κοτόπουλου που αναφέρω είναι για ένα (κλασικό) πυρέξ, σε περίπτωση που θέλετε για το (κλασικό) ταψί κουζίνας απλά προσθέτετε άλλο ένα στήθος.

Παραλλαγές: Μπορείτε να προσθέσετε μπέϊκον ή και μανιτάρια εάν είστε λάτρεις, σωτάροντάς τα όμως πρώτα από τα υπόλοιπα υλικά για να βγάλουν τα υγρά τους. Αρκετές φορές προσθέτω και καλαμπόκι στο τέλος (μετά το ανακάτεμα με τα τυριά).

Τα υλικά αυξομειώνονται ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

Σχετικές συνταγές

Κοτόπιτα με τυρί κρέμα Κοτόπιτα με τυρί κρέμα
5
       
       
(2)
Η Εγγλέζα κοτόπιτα Η Εγγλέζα κοτόπιτα
4.5
       
       
(2)
Κοτόπιτα 3 Κοτόπιτα 3
4
       
       
(2)
Κοτόπιτα της Μαρίνας Κοτόπιτα της Μαρίνας
4
       
       
(1)
Στριφτή Κοτόπιτα Στριφτή Κοτόπιτα
4.5
       
       
(2)
Κοτόπιτα Κοτόπιτα
4.9286
       
       
(14)
Κοτόπιτα Στέλλας Κοτόπιτα Στέλλας
4.6667
       
       
(3)
Κοτόπιτα με μανιτάρια 2 Κοτόπιτα με μανιτάρια 2
4
       
       
(1)

    34 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-2-13  
    Ποιός άλλος θα βαθμολογούσε πρώτος πρώτος;;; Εγώ που με το χρυσό πιρούνι μου την τσάκισα αυτή την πίτα στη Θεσσαλονίκη!!!
    Είναι πράγματι κοτόπιτα της αμαρτίας, γιατί δεν μπορείς να σταματήσεις στο ένα κομμάτι! Τσεκαρισμένο αυτό!!!
    #
    Σχόλιο από OLMA, 21-2-13  
    σε αλατισμενο νερο βραζουμε το κοτοπουλο?
    #
    Σχόλιο από dcroula, 21-2-13  
    Και γω την δοκίμασα στην Κοπή, πεντανόστιμη!!!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 21-2-13  
    Τέλεια, ευχαριστούμε Ράτα για τη συνταγή!!!!
    Τη δοκίμασα στην κοπή τις προάλλες.... και πρέπει να πω ότι είναι πεντανόστιμη αλλά έχει μια περίεργη συμπεριφορά... χμμμ... αντί να σε χορταίνει σου ανοίγει την όρεξη!!!! Γεια στα χέρια σου!
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 21-2-13  
    Ναι... ναι... θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Σίτρο... Δεν μπορείς να σταματήσεις στο ένα κομμάτι!!! Είναι μπουκιά και αμανές αυτή η πίτα!!! Δένουν οι γεύσεις των υλικών απόλυτα μεταξύ τους!!! Εγώ ψηφίζω οπωσδήποτε μανιτάρια και καλαμπόκι στα υλικά, όπως προτείνεις στη σημείωσή σου!!! Μπράβο μικρό Ρατάκι!!! Και ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 21-2-13  
    OLMA, θα το βράσεις σε ελάχιστο αλάτι,(γιατί προσθέτεις και μετά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά) πάντα βάζουμε λίγο αλάτι σε ότι βράζουμε!!
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 21-2-13  
    Κορίτσια, χαίρομαι που σας άρεσε, γι'αυτό και την ανέβασα κιόλας!! Δέχθηκα πολλές πιέσεις να το κάνω γρήγορα χαχα τα φιλιά μου!
    #
    Σχόλιο από katerina78, 21-2-13  
    Αχ,αυτή η κοτόπιτα όντως της αμαρτίας είναι αν δοκιμάσεις δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως,ίσως και κολασμένη θα την έλεγα,ευχαριστώ που τη δημοσίευσες και τόσο γρήγορα κιόλας θα την φτιάξω σύντομα μιαμμμμ!!!
    #
    Σχόλιο από Ρενα Ειρηνη, 24-2-13  
    Εχθες αγορασα την κοτα και την σφολιατα μου εμειναν τα τυρια και οι πιπεριες. Τρωγαμε τα κομματακια σαν να ηταν ferrero roche Αχ Ratatuille μας κακομαθαινετε!!!
    #
    Σχόλιο από july88, 25-2-13  
    Καλά...ειναι υπέροχη. Με τόσα καλά λόγια δε μπορούσα να αντισταθώ και την έφτιαξα!Εγώ την αμαρτία την έκανα ολοκληρωμένη προσθέτοντας και κρέμα γάλακτος φοβούμενη μη μου στεγνώσει.Σου ανεβάζω photo μονο από την προεργασία γιατί με το που βγήκε δεν υπήρχε χρόνος για εικαστικά....Ευχαριστώ για τη συνταγή είναι μοναδική.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 25-2-13  
    july88 :) πανέμορφες οι φώτο σου, την επόμενη φορά θέλω και πριν προλάβουν να την εξαφανίσουν αχαχαχα
    Χαίρομαι που σας άρεσε τόσο, πραγματικά!!
    Δοκίμασε και χωρίς κρέμα γάλακτος, στο εγγυώμαι ότι δεν θα σου στεγνώσει καθόλου μην το φοβάσαι, γλυτώνεις έτσι και περιττά έξοδα και τυχόν "ατασθαλείες" με τα επιπλέον λιπαρά!!
    Όλοι όσοι την έχουν δοκιμάσει απορούν πως είναι τόσο ζουμερή :)
    #
    Σχόλιο από PITSOUF, 26-2-13  
    Η συνταγή σου θα δοκιμαστεί το συντομότερο! Η μόνη μου απορία είναι αν το έχεις δοκιμάσει και με άλλου είδους φύλλου πχ χωριάτικο γιατί δεν είμαι φαν της σφολιάτας.
    #
    Σχόλιο από mamoula, 26-2-13  
    Υπεροχη η συνταγη και πολυ γρηγορη..την εφτιαξα εχθες το βραδυ με χωριατικο φυλλο (τρια κατω και τρια απο πανω )και προσθεσα μονο εξτρα το καλαμποκι που προτεινες..εγινε φανταστικη με αποτελεσμα σημερα το πρωι να εχουν μεινει μονο 2 κομματακια..ευχαριστουμε πολυ!
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 26-2-13  
    PITSOUF την έχω δοκιμάσει με φύλλο χωριάτικο (όχι χειροποίητο όμως) και με κρούστας, και με τα δύο αυτά φύλλα μου έμεινε η εντύπωση ότι "πανιάζανε" εύκολα, δε τα ξαναχρησιμοποίησα παρέμεινα στη σφολιάτα. Παίζει ρόλο βέβαια και η ποιότητα των φύλλων που διάλεξα και το γούστο, δοκίμασέ το δεν έχεις να χάσεις κάτι!! Να μας πεις όμως :)
    mamoula χαίρομαι πολύ που σας άρεσε, συμφωνώ ότι το καλαμπόκι της πάει πολύ!!! Εγώ είμαι φαν του καλαμποκιού!
    #
    Σχόλιο από aleka27, 26-2-13  
    Kάνω ακριβώς την ίδια συνταγή εδώ και χρόνια.Είναι από τις αγαπημένες μου πίτες και όποτε την έχω προσφέρει,αρέσει πολύ.
    Η διαφορά είναι ότι χρησιμοποιώ χειροποίητο φύλλο,αυτό που φτιάχνω και για τις άλλες πιτούλες μου!!
    Το φύλλο δεν "πανιάζει" αρκεί να μπει κρύα η γέμιση.Δοκιμάστε το!
    #
    Σχόλιο από @lexandra, 27-2-13  
    #
    Σχόλιο από dcroula, 3-3-13  
    Χθες την έφτιαξα, μισή ποσότητα....πεντανόστιμη!!!
    #
    Σχόλιο από tahitian, 3-3-13  
    Εβγαλα τη γαλοπουλα και προσθεσα μπεικον και μανιταρια.Φανταστική!!
    #
    Σχόλιο από Eperly, 30-4-13  
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 16-5-13  
    Εξαιρετική, μπράβο Ρατάκι μου, που μας έδωσες τη συνταγή!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    30 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-2-13  
    Ποιός άλλος θα βαθμολογούσε πρώτος πρώτος;;; Εγώ που με το χρυσό πιρούνι μου την τσάκισα αυτή την πίτα στη Θεσσαλονίκη!!!
    Είναι πράγματι κοτόπιτα της αμαρτίας, γιατί δεν μπορείς να σταματήσεις στο ένα κομμάτι! Τσεκαρισμένο αυτό!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 21-2-13  
    Και γω την δοκίμασα στην Κοπή, πεντανόστιμη!!!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 21-2-13  
    Τέλεια, ευχαριστούμε Ράτα για τη συνταγή!!!!
    Τη δοκίμασα στην κοπή τις προάλλες.... και πρέπει να πω ότι είναι πεντανόστιμη αλλά έχει μια περίεργη συμπεριφορά... χμμμ... αντί να σε χορταίνει σου ανοίγει την όρεξη!!!! Γεια στα χέρια σου!
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 21-2-13  
    Ναι... ναι... θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Σίτρο... Δεν μπορείς να σταματήσεις στο ένα κομμάτι!!! Είναι μπουκιά και αμανές αυτή η πίτα!!! Δένουν οι γεύσεις των υλικών απόλυτα μεταξύ τους!!! Εγώ ψηφίζω οπωσδήποτε μανιτάρια και καλαμπόκι στα υλικά, όπως προτείνεις στη σημείωσή σου!!! Μπράβο μικρό Ρατάκι!!! Και ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 21-2-13  
    Κορίτσια, χαίρομαι που σας άρεσε, γι'αυτό και την ανέβασα κιόλας!! Δέχθηκα πολλές πιέσεις να το κάνω γρήγορα χαχα τα φιλιά μου!
    #
    Σχόλιο από katerina78, 21-2-13  
    Αχ,αυτή η κοτόπιτα όντως της αμαρτίας είναι αν δοκιμάσεις δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως,ίσως και κολασμένη θα την έλεγα,ευχαριστώ που τη δημοσίευσες και τόσο γρήγορα κιόλας θα την φτιάξω σύντομα μιαμμμμ!!!
    #
    Σχόλιο από Ρενα Ειρηνη, 24-2-13  
    Εχθες αγορασα την κοτα και την σφολιατα μου εμειναν τα τυρια και οι πιπεριες. Τρωγαμε τα κομματακια σαν να ηταν ferrero roche Αχ Ratatuille μας κακομαθαινετε!!!
    #
    Σχόλιο από july88, 25-2-13  
    Καλά...ειναι υπέροχη. Με τόσα καλά λόγια δε μπορούσα να αντισταθώ και την έφτιαξα!Εγώ την αμαρτία την έκανα ολοκληρωμένη προσθέτοντας και κρέμα γάλακτος φοβούμενη μη μου στεγνώσει.Σου ανεβάζω photo μονο από την προεργασία γιατί με το που βγήκε δεν υπήρχε χρόνος για εικαστικά....Ευχαριστώ για τη συνταγή είναι μοναδική.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 25-2-13  
    july88 :) πανέμορφες οι φώτο σου, την επόμενη φορά θέλω και πριν προλάβουν να την εξαφανίσουν αχαχαχα
    Χαίρομαι που σας άρεσε τόσο, πραγματικά!!
    Δοκίμασε και χωρίς κρέμα γάλακτος, στο εγγυώμαι ότι δεν θα σου στεγνώσει καθόλου μην το φοβάσαι, γλυτώνεις έτσι και περιττά έξοδα και τυχόν "ατασθαλείες" με τα επιπλέον λιπαρά!!
    Όλοι όσοι την έχουν δοκιμάσει απορούν πως είναι τόσο ζουμερή :)
    #
    Σχόλιο από PITSOUF, 26-2-13  
    Η συνταγή σου θα δοκιμαστεί το συντομότερο! Η μόνη μου απορία είναι αν το έχεις δοκιμάσει και με άλλου είδους φύλλου πχ χωριάτικο γιατί δεν είμαι φαν της σφολιάτας.
    #
    Σχόλιο από mamoula, 26-2-13  
    Υπεροχη η συνταγη και πολυ γρηγορη..την εφτιαξα εχθες το βραδυ με χωριατικο φυλλο (τρια κατω και τρια απο πανω )και προσθεσα μονο εξτρα το καλαμποκι που προτεινες..εγινε φανταστικη με αποτελεσμα σημερα το πρωι να εχουν μεινει μονο 2 κομματακια..ευχαριστουμε πολυ!
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 26-2-13  
    PITSOUF την έχω δοκιμάσει με φύλλο χωριάτικο (όχι χειροποίητο όμως) και με κρούστας, και με τα δύο αυτά φύλλα μου έμεινε η εντύπωση ότι "πανιάζανε" εύκολα, δε τα ξαναχρησιμοποίησα παρέμεινα στη σφολιάτα. Παίζει ρόλο βέβαια και η ποιότητα των φύλλων που διάλεξα και το γούστο, δοκίμασέ το δεν έχεις να χάσεις κάτι!! Να μας πεις όμως :)
    mamoula χαίρομαι πολύ που σας άρεσε, συμφωνώ ότι το καλαμπόκι της πάει πολύ!!! Εγώ είμαι φαν του καλαμποκιού!
    #
    Σχόλιο από aleka27, 26-2-13  
    Kάνω ακριβώς την ίδια συνταγή εδώ και χρόνια.Είναι από τις αγαπημένες μου πίτες και όποτε την έχω προσφέρει,αρέσει πολύ.
    Η διαφορά είναι ότι χρησιμοποιώ χειροποίητο φύλλο,αυτό που φτιάχνω και για τις άλλες πιτούλες μου!!
    Το φύλλο δεν "πανιάζει" αρκεί να μπει κρύα η γέμιση.Δοκιμάστε το!
    #
    Σχόλιο από @lexandra, 27-2-13  
    #
    Σχόλιο από dcroula, 3-3-13  
    Χθες την έφτιαξα, μισή ποσότητα....πεντανόστιμη!!!
    #
    Σχόλιο από tahitian, 3-3-13  
    Εβγαλα τη γαλοπουλα και προσθεσα μπεικον και μανιταρια.Φανταστική!!
    #
    Σχόλιο από Eperly, 30-4-13  
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 16-5-13  
    Εξαιρετική, μπράβο Ρατάκι μου, που μας έδωσες τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από lixouda, 17-9-13  
    Την έχω και ψήνεται και έχει μοσχομυρίσει όλο το σπίτι. Μας τρέχουν τα σάλια οικογενειακώς. Θα επανέλθω με εντυπώσεις, αφού τη δοκιμάσουμε.
    #
    Σχόλιο από lixouda, 17-9-13  
    Απίστευτη πίτα! Ξετρελάθηκαν όλοι, ακόμα και ο "δύσκολος" στο φαγητό πεθερός μου! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή.
    Εγώ το έβαλα στη λαμαρίνα του φούρνου και χρησιμοποιησα περισσέματα από ψητό κοτόπουλο, περίπου ένα μεγάλο μπωλ. Έβαλα 3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή, 9 φέτες μπέικον, 2 χούφτες τρίμμα φέτας, περίπου 250 γρ. ρεγκάτο, 2 πράσινες πιπεριές και 1 1/2 φλωρίνης.
    Συγχαρητήρια για τη συνταγη!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από OLMA, 21-2-13  
    σε αλατισμενο νερο βραζουμε το κοτοπουλο?
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 21-2-13  
    OLMA, θα το βράσεις σε ελάχιστο αλάτι,(γιατί προσθέτεις και μετά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά) πάντα βάζουμε λίγο αλάτι σε ότι βράζουμε!!
    #
    Σχόλιο από christinathecooker, 19-3-14  
    φοβερή και απλή συνταγή! επειδή είμαι αρχάρια θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο μυστικό ώστε να βγαίνει πιο τραγανό το κάτω φύλλο της πίτας!σας ευχαριστώ πολύ!

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Ήβη., 18-10-13  
    Απίστευτη συνταγή! Την έχω ξανακάνει στο παρελθόν, αλλά αυτήν την φορά έκανα μερικές αλλαγές. Έβαλα μόνο μια πιπεριά (ίσος ήθελε και δεύτερη) και πρόσθεσα ένα κρεμμύδι, μανιτάρια και ένα πράσο. Δεν έμμηνε τίποτα.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Συνταγές με κοτόπουλο
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    Ζύμες-Πίτες-Πίτσες-Κρέπες
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της Stefbach11
    Φαγητα
    Ένα βιβλίο 59 αγαπημένων συνταγών, του/της Elixir
    sintages2013
    Ένα βιβλίο 563 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Πίτες Αλμυρές
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της july88