Κοτόπιτα Ευβοιώτικη
Μια καταπληκτική πίτα.
Υλικά
-
1 κιλό φύλλο Χωριάτικο
-
1 κιλό κρεμμύδια
-
4 πιπεριές πράσινες & 4 κόκκινες (προαιρετικά)
-
1 κσ μανιτάρια κονσέρβα ή φρέσκα αναλόγως τα γούστα
-
200-300 γρ Reggato τριμμένο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
λίγο μοσχοκάρυδο
-
λίγο λαδάκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το κοτόπουλο (περίπου 20 λεπτά στην χύτρα) μαζί με τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε κόψει σε ροδέλες και αν βάλουμε πιπεριές τις κόβουμε και αυτές σε ροδέλες.
-
2
Αφού βράσει ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο, σουρώνουμε τα λαχανικά και τα κρατάμε για την γέμιση, επίσης κρατάμε και ένα ποτήρι από το νερό που βράσαμε το κοτόπουλο.
-
3
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λαδάκι, το κοτόπουλο, τα λαχανικά, τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και το ποτήρι νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο. Μόλις πήξει λίγο ρίχνουμε το Reggato και το μοσχοκάρυδο.
-
4
Λαδώνουμε το ταψί μας (εγώ βάζω του φούρνου το μεγάλο), βάζουμε έξι φύλλα κάτω, στην μέση η γέμιση σουρωμένη και έξι φύλλα πάνω (όλα τα φύλλα μας τα λαδώνουμε). Την κόβουμε σε κομμάτια και έπειτα ρίχνουμε από πάνω το ζουμί που μας έμεινε.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά (το βλέπουμε κιόλας να θέλει παραπάνω ή όχι). Καλή μας όρεξη...
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια