κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπιτα εύκολη για όλους
bibliofagos
bibliofagos @cook_8481412

Λίγα υλικά και γεύση που αρέσει χωρίς να μας βαραίνει. Είναι πραγματικά εύκολη!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ζωμό του κοτόπουλου για σούπα, μπορείτε τα κρεμμύδια να τα βράσετε σε νερό με κύβο κότας ή λαχανικών. Το αποτέλεσμα είναι εξίσου ωραίο. Σε εμάς που αρέσουν τα κριτσανιστά φύλλα προτιμάμε να την κάνουμε σε μπαστούνια. Λαδώνουμε ένα φύλλο, βάζουμε γέμιση στη στενή πλευρά και διπλώνουμε σε ρολό σαν μεγάλο μπουρέκι-φλογέρα. Τα τοποθετούμε δίπλα-δίπλα σε ταψί και ψήνουμε όπως παραπάνω. Στη γέμιση που σας δίνω εννοείται ότι μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένες πιπεριές, μαιντανό, ακόμα και λιαστές ντομάτες ή πιπεριές φλωρίνης. Κατά τη γνώμη μας είναι η απλότητα της συνταγής που την κάνει να είναι νόστιμη. Καλή επιτυχία!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα σαν κυρίως πιάτο.
  1. 1 ολόκληρο κοτόπουλο περίπου 1 κιλό
  2. 5 μεγαλούτσικα κρεμμύδια ξερά
  3. 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  4. 3 φλ. του τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας
  5. αλάτι - πιπέρι
  6. λάδια για τα φύλλα και για το ταψί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το κοτόπουλο ολόκληρο σε άφθονο νερό.

  2. 2

    Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεκοκαλίζουμε-λιανίζουμε.

  3. 3

    Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια και τα βράζουμε στο ζωμό από το κοτόπουλο.

  4. 4

    Τα σουρώνουμε σε μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε το λιανισμένο κοτόπουλο, τα τριμμένα τυριά, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι.

  5. 5

    Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί τα μισά φύλλα, επίσης λαδωμένα ανάμεσα, και τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα με τον ίδιο τρόπο.

  6. 6

    Ψήνουμε σε φούρνο με αντιστάσεις στους 180ο βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Να ροδίσει όμορφα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

bibliofagos
bibliofagos @cook_8481412
Να συμπληρώσω ότι η συνταγή είναι της πεθεράς μου. Την κάνουμε στην οικογένεια πολλά χρόνια και πάντα είναι γιαμ!Όταν είναι φτιαγμένη σε μπαστούνια τα παιδιά παίρνουν και στο σχολείο.

Από

bibliofagos
bibliofagos @cook_8481412
στις