Κοτόπιτα εύκολη για όλους
Λίγα υλικά και γεύση που αρέσει χωρίς να μας βαραίνει. Είναι πραγματικά εύκολη!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ζωμό του κοτόπουλου για σούπα, μπορείτε τα κρεμμύδια να τα βράσετε σε νερό με κύβο κότας ή λαχανικών. Το αποτέλεσμα είναι εξίσου ωραίο. Σε εμάς που αρέσουν τα κριτσανιστά φύλλα προτιμάμε να την κάνουμε σε μπαστούνια. Λαδώνουμε ένα φύλλο, βάζουμε γέμιση στη στενή πλευρά και διπλώνουμε σε ρολό σαν μεγάλο μπουρέκι-φλογέρα. Τα τοποθετούμε δίπλα-δίπλα σε ταψί και ψήνουμε όπως παραπάνω. Στη γέμιση που σας δίνω εννοείται ότι μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένες πιπεριές, μαιντανό, ακόμα και λιαστές ντομάτες ή πιπεριές φλωρίνης. Κατά τη γνώμη μας είναι η απλότητα της συνταγής που την κάνει να είναι νόστιμη. Καλή επιτυχία!!
Υλικά
-
1 ολόκληρο κοτόπουλο περίπου 1 κιλό
-
5 μεγαλούτσικα κρεμμύδια ξερά
-
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
-
3 φλ. του τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας
-
αλάτι - πιπέρι
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
λάδια για τα φύλλα και για το ταψί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το κοτόπουλο ολόκληρο σε άφθονο νερό.
-
2
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεκοκαλίζουμε-λιανίζουμε.
-
3
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια και τα βράζουμε στο ζωμό από το κοτόπουλο.
-
4
Τα σουρώνουμε σε μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε το λιανισμένο κοτόπουλο, τα τριμμένα τυριά, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι.
-
5
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί τα μισά φύλλα, επίσης λαδωμένα ανάμεσα, και τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα με τον ίδιο τρόπο.
-
6
Ψήνουμε σε φούρνο με αντιστάσεις στους 180ο βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Να ροδίσει όμορφα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)