agnesr 🧁
agnesr 🧁 @agnesr_000

Πήρα τη συνταγή από μια φίλη! Μου είπε "δοκίμασε και θα σου μείνω αξέχαστη"! Πόσο δίκιο είχε! Πανεύκολη & πεντανόστιμη! Μη με ξεχάσετε......!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μέγεθος του ταψιού είναι στη διάθεσή σας.Σε μεγάλο ταψί κουζίνας δείχνει λίγη η γέμιση,σε μικρότερο ταψάκι παίρνει ύψος το υλικό μας με αποτέλεσμα η γέμιση να είναι πολύ πολύ πλούσια!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 φύλλα σφολιάτας για πίτες
  2. 2 στήθη κοτόπουλο
  3. 1 κουτί μανιτάρια
  4. 1 κουτί κρέμα γάλακτος 200ml
  5. 7-8 φέτες μπέικον
  6. 2 αυγά & 1 αυγό για επάλλειψη
  7. αλάτι, πιπέρι, σουσάμι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά βράζουμε τα στήθη κότας και όσο αυτά κρυώνουν,κόβουμε το πράσο σε κυβάκια και το ρίχνουμε σε νερό που βράζει, για 5 λεπτά.

  2. 2

    Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το πράσο και το κοτοπουλάκι,αφού πρώτα το "μαδήσουμε" με τα χεράκια μας.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα μανιτάρια,τις κομένες σε κυβάκια φέτες μπέικον,την κρέμα γάλακτος,τα 2 αυγά,αλάτι & πιπέρι.

  4. 4

    Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.

  5. 5

    Βουτυρώνουμε ένα ταψί,ακουμπάμε το ένα φύλλο σφολιάτας,αδειάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο σφολιάτας.

  6. 6

    Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι(προαιρετικά).

  7. 7

    Ψήνουμε στους 170 βαθμούς εως ότου η σφολιάτα μας πάρει ένα χρυσαφί χρώμα!

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

CookieMamma
CookieMamma @cook_8529253
Πολύ καλή.Χρησιμοποίησα ψητό κοτόπουλο(περίσσευμα),φρέσκα κρεμμυδάκια(δεν είχα πράσο) και δεν έβαλα μανιτάρια γιατί δεν μ'αρέσουν σε πίτα.Πιστεύω ότι της λείπει το μυρωδικό και πρόσθεσα λίγο άνηθο.Θα ανεβάσω και φώτο.Ήδη μοσχομυρίζει από το φούρνο...

Από

agnesr 🧁
agnesr 🧁 @agnesr_000
στις