YiotaV
YiotaV @PanVasil
Πειραιάς

Αν κάνετε δίαιτα, μη μπείτε στον κόπο να φτιάξετε αυτή τη συνταγή. Είναι τόσο νόστιμη που δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν η γέμιση βγάλει πολλά νερά μην ανησυχήσετε.  Με το ψήσιμο θα τα απορροφήσει το φύλλο και θα γίνει όμορφο και κρατσανιστό.  Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γάλα αλλά το γάλα δεν δένει όπως η κρέμα και η γέμιση γίνεται υπερβολικά νερουλή.  Δεν το συνιστώ άρα.Έχω δοκιμάσει διάφορες παραλλαγές, με γάλα αντί για κρέμα, με φέτα αντί για κίτρινα τυριά, με μπέικον, με καλαμπόκι αλλά αυτή που μοιράστηκα μαζί σας, είναι για μένα η καλύτερη. Ελπίζω να αρέσει και σε εσάς.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
8-10 άτομα
  1. 2 στήθη κοτόπουλου βρασμένα και μαδημένα σε μικρά κομμάτια
  2. 3 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα στη μέση και μετά σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν)
  3. 2-3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  4. 1 κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια (μικρά), κομμένα στα τέσσερα
  5. 1 κονσέρβα σπαράγγια ή 8-10 φρέσκα σπαράγγια καθαρισμένα και βρασμένα
  6. 1/2 ματσάκι άνιθο ή μάραθο
  7. 400 γραμμάρια κίτρινα και μαλακά τυριά (πχ τσένταρ, έμενταλ, γκούντα κτλ)
  8. 1 μικρό ποτήρι, κόκκινο, ημίγλυκο κρασί
  9. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  10. τριμμένο μπαχάρι
  11. αλάτι και πιπέρι
  12. μπόλικο ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο πρώτα τα κρεμμύδια προσθέτοντας στη συνέχεια το σκόρδο, τα μανιτάρια και το μαδημένο κοτόπουλο. Τελευταία προσθέτουμε το μάραθο και τα σπαράγγια (προσοχήαν τα σπαράγγια είναι κονσέρβα, δεν τα σωτάρουμε καθόλου γιατί λιώνουν).

  2. 2

    Αφού τηγανιστούν καλά τα υλικά μας, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  3. 3

    Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά, για να "δέσει" η κρέμα.

  4. 4

    Τραβάμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κίτρινα τυριά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη τη γέμιση.

  5. 5

    Λαδώνουμε ένα μέτριο προς μεγάλο ταψί και τοποθετούμε τα μισά φύλλα.

  6. 6

    Ρίχνουμε κι απλώνουμε τη γέμισή μας και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, φτιάχνοντας ένα στεφάνι γύρω στο ταψί, από τη ζύμη που περισσεύει.

  7. 7

    Χαράζουμε την πίτα και λαδώνουμε καλά το φύλλο.

  8. 8

    Ψήνουμε στους 190 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι που να γίνει η πίτα μας χρυσαφιά.

  9. 9

    Σερβίρεται ζεστή αλλά και κρύα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

YiotaV
YiotaV @PanVasil
Σίγουρα αλλά στη συγκεκριμένη συνταγή προτιμώ όχι. Φτιάχνω μια τάρτα στη οποία βάζω και πολύχρωμες πιπεριές οπότε κρατάω τις δυο συνταγές ξέχωρα ως διαφορετικές γεύσεις. ;)

Από

YiotaV
YiotaV @PanVasil
στις
Πειραιάς