Κοτόπιτα με μανιτάρια 2
Κοτόπιτα με μανιτάρια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν σοτάρετε τα υλικά, μην βάλετε πολύ λάδι για να γίνει ελαφρύ. Όπως επίσης και όταν αλείψετε τα φύλλα.
Υλικά
-
1 μέτριο κοτόπουλο ή 4 στήθη κοτόπουλου
-
500 γρ. μανιτάρια
-
250 γρ. ζαμπόν
-
250 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά
-
1 φλυτζάνι ζωμό από το κοτόπουλο
-
1 κουταλιά κορν φλάουρ
-
2 ασπράδια
-
2-3 σκελίδες σκόρδο
-
150 γρ. ελαιόλαδο
-
Μαϊντανό
-
Φύλλο κρούστας ή 2 φύλλα κουρού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το κοτόπουλο και το χτυπάμε στο μπλέντερ.
-
2
Σοτάρουμε με λάδι τα μανιτάρια, το κοτόπουλο, το σκόρδο, το ζαμπόν και τέλος το μαϊντανό.
-
3
Απλώνουμε σε ταψί τα μισά φύλλα αφού τα λαδώσουμε ελαφρά ή το 1 φύλλο κουρού και ρίχνουμε τη γέμιση και από επάνω τα τυρία.
-
4
Περιχύνουμε τη γέμιση με κρέμα που έχουμε φτιάξει με το ζωμό, το κορν φλάουρ και τα ασπράδια.
-
5
Τέλος βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα ή το φύλλο κουρού. Αλείφουμε με 1 αυγό χτυπημένο με γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
-
6
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει η πίτα μας.
-
7
Καλή επιτυχία!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια