κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπιτα με μπεσαμέλ
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 φύλλο σφολιάτας
  2. 4 κούπες στήθος κοτόπουλου βρασμένο (και "μαδημένο")
  3. 2 κούπες κίτρινα τυριά τριμμένα (Gouda κ.τ.λ.)
  4. 15 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο (ή γαλοπούλα καπνιστή)
  5. 2 πιπεριές ψιλοκομμένες (προαιρετικά αλλά ταιριάζουν απόλυτα)
  6. λίγο αλάτι
  7. πιπέρι
  8. 2 κούπες μπεσαμέλ
  9. λίγο βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το κοτόπουλο και μόλις κρυώσει το "μαδάμε" και προσθέτουμε τα τυριά, το μπέικον, τις πιπεριές (κατά προτίμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πράσινη και μια κόκκινη για πιο ωραία εμφάνιση), το αλάτι, το πιπέρι και τέλος τα αυγά (χτυπημένα).

  2. 2

    Σε λαδωμένο ταψάκι-πυρέξ τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας, το οποίο θα πρέπει να καλύπτει μέχρι τη μέση περίπου τα τοιχία του ταψιού και απλώνουμε σε αυτό τη γέμισή μας.

  3. 3

    Προσθέτουμε από επάνω την μπεσαμέλ και διπλώνουμε προς τα μέσα το φύλλο από τα τοιχία, ώστε να μη ξεχειλίσει η μπεσαμέλ.

  4. 4

    Τέλος ρίχνουμε επάνω το βούτυρο σε μικρά κομματάκια.

  5. 5

    Ψήνουμε για μία ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο ώστε να πάρουν χρώμα η σφολιάτα και η μπεσαμέλ

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

ilangel
ilangel @cook_8452062
Δεν την έφτιαξα ακόμα αλλά φανταζομαι ειναι φοβερή!Μια ερώτηση:για τι μέγεθος ταψάκι είναι τα υλικά;Ευχαριστώ!

Από

Afroditi D
Afroditi D @cook_8450858
στις
Patra,