Κοτόπιτα με πράσα και ανθότυρο
Πολύ εύκολη κοτόπιτα και πολύ χορταστική.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή την είχα δει σε μια παλιά εκπομπή της κυρίας Λόη. Έχω κάνει βέβαια κάτι μικρές παραλλαγές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κοτόπουλο από περίσσευμα μόνο που δεν θα χρειαστεί να τσιγαριστεί αν είναι ήδη βρασμένο ή ψημένο. Για ευκολία χρησιμοποιώ κοτόπουλο φιλέτο.
Υλικά
-
1 συσκευασία κοτόπουλο φιλέτο τεμαχισμενο σε καρεδάκια
-
1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1/4 κιλού ανθότυρο κρήτης
-
αλάτι - πιπέρι
-
1 συσκευασία φύλλο χωριάτικο για πίτες
-
4 αυγά
-
1 κούπα γάλα
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζω στην κατσαρόλα μπόλικο ελαιόλαδο να καψει.
-
2
Ρίχνω το τεμαχισμένο κοτόπουλο μου να τσιγαριστεί.
-
3
Κατόπιν προσθέτω και τα κρεμμυδάκια και τα πράσα να βγάλουν και αυτά τα υγρά τους. Οταν ετοιμαστούν αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
-
4
Τέλος προσθέτω το ανθότυρο, τα 2 αυγά, αλάτι και πιπέρι, το κασέρι, 2 φύλλα από την συσκευασία τα οποια τα κομματιάζω με τα χέρια μου και η γέμιση μου είναι έτοιμη.
-
5
Έπειτα λαδώνω το ταψι μου(μεσαίο μέγεθος)και στρώνω ένα - ένα τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα με ενα πινέλο.
-
6
Επειτα προσθέτω τη γέμιση μου και τελειώνω με την ίδια διαδικασία τα υπόλοιπα φύλλα.
-
7
Χαράζω την πίτα.
-
8
Ετοιμάζω σε ενα μπολ τα άλλα 2 αυγά, την μιά κούπα γάλα και λίγο ελαιόλαδο και περιχύνω την πίτα μου. Την αφήνω 15 λεπτα να απορροφήσει τα υγρά της και την ψήνω στους 180 βαθμούς προθέρμανση.
Σχόλια