Κοτόπιτα με τραχανά και τρίγωνα τυράκια
Μια διαφορετική αλλα πεντανόστιμη συνταγή για κοτόπιτα. Κανείς δεν σταματάει μονο στο ένα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σίγουρα δεν είναι μια light συνταγη για κάθε μέρα αλλα πιστέψτε με είναι μια διαφορέτικη κοτόπιτα πού όπως είπα και πίο πάνω κανείς δέν μπορεί να φάει μόνο ένα κομμάτι.Καλή επιτυχία.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λοιπον ξεκινάμε... πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια. Το βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και να μαγειρευτεί. Μόλις είναι έτοιμο το μαδάμε με τα χέρια.
-
2
Βάζουμε το βούτυρο να λίωνει και ρίχνουμε το κρεμυδάκι να τσιγαριστεί ελαφρώς. Ετσι όπως έχει μελώσει το κρεμυδάκι ρίχνουμε τα κομματάκια τυρίου και τα βοηθάμε να λίωσουν με λίγο απο το ζωμό που μας έχει περισέψει.
-
3
Έφοσον τελείωσουμε με τα τυράκια ρίχνουμε το "μαδημένο" μας κοτόπουλο το αφήνουμε να δέσει λιγακι ανακατέυοντας για να μην μας κολλήσει και στο τέλος ρίχνουμε τον ζωμό.
-
4
Λίγο πρίν το βγάλουμε απο την φωτία ρίχνουμε και τον τραχανά μας και μετά απο τρία λεπτάκια σβήνουμε το μάτι,το σκεπάζουμε και αφήνουμε τον τραχανά να ρουφήξει τα υγρά.Έτοιμη η γέμιση.
-
5
Τωρα το φύλο είναι επιλογή του καθενός. Εγω το φτιάχνω με σφολίατα. Βουτυρώνω καλά ενα ταψάκι βάζω το ένα φύλο, ρίχνω την γέμιση (προσπαθώ να μήν έχει πολλά υγρά είτε προσθέτοντας παραπάνω τραχανά ειτε προσθέτοντας λιγότερο ζωμό) και μετά βάζω το πάνω φύλο της σφολίατας τρύπώντας το ελαφρά με ένα πηρουνάκι.
-
6
Χτυπάω ένα αυγουλάκι με λίγο γάλα και περιχύνω την πίτα μου. Ψήνω στους 180 βαθμούς για μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)